Tuhansien suunnittelu- ja testituntien tuloksena syntyi eräs Fenixin kautta aikojen suorituskykyisimmistä otsalampuista HM65R SUPERRAPTOR! HM65R SUPERRAPTORissa on luokkansa parhain valojärjestelmä ja käyttöaika huipputehoilla. HM65R SUPERRAPTORin kehitystyö kesti 2-vuotta ja vaati tuhansia suunnittelu- ja työtunteja.  Tutkimme lukuisia uusia materiaaleja ja valmistustapoja joilla saisimme kehitettyä integroidun otsalampun joka kykenisi toimimaan suurella teholla vaaditun ajan mutta olisi samalla erittäin kevyt ja lähes huomaamaton käyttää.

HM65R SUPERRAPTORIN runko valmistettiin ensimmäistä kertaa magnesiumista. Magnesium on eräs maailman keveimmistä materiaaleista joka on 30 % kevyempää kuin alumiini jota tyypillisesti käytetään lamppujen materiaalina. HM65R SUPERRAPTORin valaisinosa painaa vain 69,5 grammaa!


Halusimme tehdä otsalampun joka valaisee tehokkaasti kaikille valaisualueille, tuottaa tehokkaan valaisun ja on huomaamaton käyttää!

Erityinen huomio kehityksessä laitettiin valokeilaan ja sen optisiin ominaisuuksiin. Onhan Fenix yleisesti tunnettu huippuluokan valaisuominaisuuksista ja valokeilan virheettömästä optisesta laadusta. Suunnittelimme HM65R SUPERRAPTORiin kaksi täysikokoista optisen luokan heijastinkartiota joilla pystytään tuottamaan yhdessä tai erikseen tasainen, virheetön ja koko kantomatkan valaiseva valaisu. Optisesti hiotut heijastinkartiota yhdistettynä uusimpiin energiatehokkaisiin LED-diodeihin ja Fenixin uuteen täysiheijastuslinsseihin (Total Reflection Lens), saimme valaisun joka tuottaa 99,9% valaisutehokkuuden eikä lampun valaisukyky heikkene valon jäädessä heikkolaatuiseen/sumeaan linssiin.

HM65R SUPERRAPTORin yhteisvaloteho on huikeat 1400 lumenia. HM65R SUPERRAPTOR toimii kaikilla tehotiloilla säilyttäen jatkuvan tasaisen kirkkauden sillä siinä käytetään tasakirkkausteknologiaa joka tuottaa valaisun joka ei hiivu käytön aikana. Valonmäärä pysyy tasaisena koko käyttöajan ilman valontehon heikkenemistä!


Halusimme tehdä valaisimen joka kykenee valaisemaan tehokkaasti kaikille otsalampun käyttöalueille, olkoon sitten kyseessä laaja lähialuevalaisu tai tarve valaista etäälle esim. nopeavauhtisessa etenemisessä tai henkilöetsinnässä. HM65R kohdevalokeila tuottaa tasaisen 140 metriin kantavan valon ja lähivalo antaa erittäin laajan valaisun lähialueelle 55 metriin saakka. Ainoastaan kahdella valokeilalla pystytään tuottamaan paras mahdollinen valaisu kaikille otsalampulta vaadituilta valaisualueilta.


Lukuisten prototyyppien testauksilla saimme hiottua HM65R SUPERRAPTORin käytettävyyden aivan uudelle tasolle! Pienenkin yksityiskohdan unohtaminen olisi heikentänyt lampun käytettävyyttä. Eräs merkittävimmistä käytettävyyteen vaikuttavista tekijöistä mielestämme on lampun latausnopeus. Lampun tulee olla nopeasti käytettävissä tai jos sitä käytetään yhtä mittaa pitkiä aikoja, tulee se saada nopeasti takaisin toimintakuntoon. Latausliittimeksi lamppuun valitsimme uuden USB-tyypin C latausliittimen joka lataa HM65R SUPERRAPTORin ennätysnopeasti jopa kolme kertaa nopeammin kuin tavanomaiset markkinoilla olevat otsalamput! Latausnopeus on 1,5A!


Muita käytettävyyteen vaikuttavia tekijöitä ovat lampun keveys ja sen painojakauma. HM65R RAPTOR on painoltaan eräs maailman keveimmistä kahdella polttimolla varustetuista integroiduista otsalampuista. Lisäksi lampun muotoilun ansiosta lamppu on erittäin kompakti eikä siinä ole ulospäin työntyviä osia jotka vaikuttavat haitallisesti lampun painojakaumaan. Lamppu asettuu lähelle käyttäjänsä päätä jolloin valaisin lähes häviää käyttäjänsä päähän. Kiitos tasapainoisen painojakauman ja lampun huippukeveyden!


Voisimme kertoa HM65R SUPERRAPTORista vielä vaikka mitä mutta kiitos, että jaksoit lukea blogimme. Jotta myös sinä pääset tutustumaan ja kokemaan jotakin mitä et ole ennen integroidulta otsalampulta nähnyt, klikkaa linkkiä alta ja pääset tutustumaan HM65R SUPERRAPTORiin ihan käytännössä!


ps. muistathan, että HM65R SUPERRAPTOR on saatavilla vain Suomessa!