Valikko
Ostoskori

Käyttöohjeet

Tältä sivulta löydät tuotteidemme käyttöohjeet tuotteittain. Jos et löydä käyttöohjetta tai vastausta kysymykseesi täältä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai soita numeroon (014) 337 9460.

Huomioithan, että lisäämme jatkuvasti uusia käyttöohjeita sivuille joten lisäämme jatkuvasti uusia käyttöohjeita sivullemme.

Kiitos, että olet valinnut laadukkaan Fenix tuotteen. Tässä käyttöohjeessa olevat käyttöä ja turvallisuutta koskevat ohjeet auttavat sinua hyödyntämään tuotetta mahdollisemman tehokkaasti. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Hävitä pakkausmateriaalit asianmukaisesti.

Tuoteominaisuudet

 • Tukee verkkovirtalatausta AC100-240V/50-60Hz tai autolatausta DC12-24V ulkoisesta sähkövirrasta.
 • Virransyöttö 6W (Ni-MH/Ni-Cd), 16.8W (Li-Ion).
 • Virransyöttö ladattaessa akkuparistoja:
  4.2V/1.0A: 10440, 14500,16340,21700,26650 (Li-Ion)
  1.5V/1.0A: AA,AAA,C (Ni-MH/Ni-Cd)
 • Mitat: 149,5 x 104 x 40,5 mm.
 • Paino 265 g (ilman latauskaapelia).
 • Käyttölämpötila: -20 °C - 50 °C.
 • Käyttökosteuspitoisuus alue:  5% - 90%.
 • Varastointilämpötila: -20 °C - 80 °C.

Turvallisuusmerkinnät

Täyttää standardin vaatimukset: UL, PSE, GS, FCC, CE, RoHS, WEEE, CB.


Käyttö

1. Paristojen asentaminen

- Tarkasta ennen asentamista että paristojen napaisuus vastaa laturissa esitettyjä napaisuussuuntaa.

Huomio! Lataa vain ladattavia paristoja, älä koskaan lataa paristoja joita ei ole tarkoitettu ladattavaksi.

2. Paristojen lataaminen ja näyttöyksikkö

- Leveämpi latausportti jossa kaksi ovaalinmuotoista aukkoa on tarkoitettu AC verkkovirtalataukseen (100-240V). Pyöreän muotoinen latausportti on tarkoitettu DC ajoneuvolataukseen (12-24 V).

- Liitä sopiva latauskaapeli latausporttiin; laitteen LCD näyttöyksikkö käynnistyy. Aseta paristot latauslaitteeseen. Huomioi polarisaatiosuunnat. LCD näyttö näyttää latauksen tilan sekä akun varaustason näytön akkusymbolissa.

Akkupariston tila näytetään LCD-näyttöyksikössä näytön akkusymboli-kuviossa. Mikäli laitteeseen ei ole kytketty virtaa akkupariston tilaa ei näytetä eikä laturi voi tunnistaa akkua.

Pariston akkusymboli-kuviolla näytetään akun varaustila seuraavasti:

 • Yksi vilkkuvaa valo: akun kapasiteetti: alle 20%
 • Yksi jatkuvasti päällä olevaa valoa: akun kapasiteetti: 20%-40%
 • Kaksi jatkuvasti päällä olevaa valoa: akun kapasiteetti: 40%-60%
 • Kolme jatkuvasti päällä olevaa valoa: akun kapasiteetti: 60%-80%
 • Neljä jatkuvasti päällä olevaa valoa ja yksi vilkkuva valo: akun kapasiteetti: yli 80%
 • Viisi jatkuvasti päällä olevaa valoa: akun kapasiteetti: täysin latautunut

a) Latauksen aikana näytetään latausjännite ja akun tyyppi (Li-Ion tai Ni-MH/Ni-Cd) siinä latauskanavassa jossa akkua ladataan.
b) Jokaisen latauskanavan virtamäärä on enintään 1A / latauskanava. Latauksen aikana virtamäärä on hieman alempi kuin 1A.
c) Jokaista neljää latauskanavaa voidaan käyttää erikseen ja ne ovat toisistaan riippumattomia. Tästä syystä latauksen aikana voidaan vaihtaa eri täyttöasteen akkuja latauslaitteeseen.

3) LCD-näyttöyksikkö

a) LCD-näyttöyksikkö käynnistyy kun latauslaitteeseen yhdistetään virta. Mikäli latauslaitteessa on akku näytetään akun lataustila. Mikäli akkua ei havaita näytetään vain latauksen paristosymboli jonka jälkeen näyttö sammutetaan 30 sekunnin kuluessa. Painettaessa latauskanavan edessä olevaa painiketta (A, B, C tai D) voidaan näyttö käynnistää uudestaan.

b) kaikkia neljää toisistaan erillään toimivaa latauskanavan näyttöä voidaan ohjata omilla painikkeellaan jotka ovat näyttäyksikön alaosassa. Paristo tyyppi ja jännite näytetään heti akkupariston asentamisen jälkeen. Painettaessa näppäintä yhden kerran voidaan näyttötilaa vaihtaa järjestyksessä: Jännite V →  Latausvirta mA → Latausaika. Painettaessa mitä tahansa latauskanavan painiketta pitkään yhtäjaksoisesti voidaan näyttöyksikkö sammuttaa. Painettaessa mitä tahansa latauskanavan painiketta lyhyesti uudelleen voidaan näyttö jälleen käynnistää. Tämän jälkeen näyttöyksikkö näyttää latausjännitteen V.

4) Oikosulkusuojaus

Mikäli akussa havaitaan oikosulku lataaminen keskeytetään automaattisesti.

5) Käänteisen polarisaation suojaus

Mikäli akkuparisto on asetettu lataussuunta väärinpäin latauslaitteeseen ei latausta aloiteta ja näytössä lukee ”Err” niin pitkän ajan kunnes akku asetetaan lataussuunta oikein päin.

6) Ylilatauksen suojaus

Akkuparistojen ollessa täyteen ladattuja näytetään LCD-näytön latausjännitteenä 0.

Huomio! on tavanomaista, että akkujen lämpötila latauksen aikana on alle 55 °C. Suurella latausvirralla ladattaessa akkuparistot voivat kuumentua, ole varovainen kun käsittelet kuumia akkuparistoja.

TÄRKEÄÄ

 1. Tämä latauslaite on tarkoitettu lataamaan vain siihen tarkoitettuja akkuparistoja Li-Ion, Ni-MH ja Ni-Cd paristoja. Muun tyyppiset paristot voivat aiheuttaa ladattaessa palo-ja räjähdysvaaran ja akun vuotovaaran sekä voi aiheuttaa vammoja ihmisille tai vahingoittaa omaisuutta.
 2. Käytä latauslaitetta vain normaaleissa olosuhteissa valvonnan alaisena ja katkaise latausvirta heti akkujen latauduttua.
 3. Aseta ladattavat akkuparisto aina lataussuunta oikein päin (latausuunta kerrottu latauslaitteessa).
 4. Älä koskaan pura tai tee muutoksia latauslaitteeseen tai käytä sitä mihinkään muuhun käyttötarkoitukseen.
 5. Pidä latauslaite poissa lasten ulottuvilta. Lasten tulee käyttää latauslaitetta vain aikuisen valvonnassa.
 6. Takuuaika yksi (1) vuosi.

Kiitos, että olet valinnut laadukkaan Fenix tuotteen. Tässä käyttöohjeessa olevat käyttöä ja turvallisuutta koskevat ohjeet auttavat sinua hyödyntämään tuotetta mahdollisemman tehokkaasti. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Hävitä pakkausmateriaalit asianmukaisesti.

Valaisimen käyttö ①

Päälle/Pois päältä
Paina ja pidä käyttökytkintä alaspainettuna 0,5 sekunttia kytkeäksesi lampun päälle/pois päältä.

Tehotilan valinta
Valaisimen ollessa päälle, paina kerran käyttökytkimestä ja valaisimen tehotilat vaihtuvat seuraavassa kiertävässä järjestyksessä Matala → Keski → Teho → Turbo.

Vilkku
Valaisimen ollessa päällä, paina käyttökytkintä kaksikertaa siirtyäksesi vilkkutilaan. Paina kytkintä kerran palataksesi edelliseen käyttötilaan.

Lataus ②

Lataus: Sulje valaisin, aukaise latausliittimen pölysuoja ja näet latausliittimen. Kytke valaisimen mukana toimitettava USB tyypin C-latauskaapeli latausliittimeen. Liitä USB kaapeli USB-latausliittimeen (saatava erikseen). Kun lataus on valmis, poista USB-johto ja aseta pölysuoja takaisin.

Latauksen ilmaisin: Käyttökytkimen vieressä sijaitsevasta latauksen LED-merkkivalosta näet latauksen etenemisen seuraavasti: Vihreä valo palaa jatkuvasti kun valaisin on ladattu täyteen. Latauksen aikana voidaan käyttää vain alinta käyttötilaan. Normaali latausaika on 2,5 tuntia.

Jäljelläolevan paristovarauksen ilmaisin ③

Valaisimen ollessa suljettuna, paina kerran käyttökytkimestä jolloin latauksen ilmaisimen LED-merkkivalo näyttää jäljellä olevan paristovarauksen seuraavasti:

 • Vihreä jatkuva valo: täysi varaus, 100% – 70%
 • Oranssi jatkuva valo: riittävä varaus, 70% – 40%
 • Punainen jatkuva valo: alhainen varaus 40% – 10%
 • Punainen vilkkuvalo: heikkovaraus, 10% – 0%

Paristosuositus

TyyppiKokoJänniteSoveltuus
Fenix ARB-L18 sarja
186503,6V / 3,7V
Suositus
Ei ladattava paristo (Lithium)
CR123A
3V
Soveltuu
Ladatta paristo (Li-ion)
186503,6V / 3,7V
Soveltuu, noudata varovaisuutta
Ladattava paristo (Li-ion)
16340
3,6V / 3,7V
Kielletty

*18650 Li-ion akut ovat erityisen tehokkaita ammattikäyttöön tarkoitettuja virtalähteitä ja tämän vuoksi niitä tulee käsitellä noudattaen erityistä varovaisuutta. Laadukkaat suojausominaisuuksilla varustetut akut vähentävät akkujen oikosulku, vaurioitumis- ja räjähdysvaaraa. Suosittelemme käyttämään suojapiirillä varustettuja Fenix ARB-L18 sarjan ladattavia akkuparistoja.


Pariston vaihto ④

Aukaise paristokorkki ja asenna paristo sen anodipää (+) kohti valaisimen valaisinpäätä. Kierrä paristokorkki tiukasti kiinni. Testaa valaisimen toiminta.

Alhaisen paristojännitteen ilmaisin

Paristojännitteen laskiessa riittävän alas, varauksen ilmaisimen LED-merkkivalo alkaa vilkkumaan punaisena muistuksena pariston lataus/vaihtotarpeesta. Valaisin toimii aina siihen saakka kun paristossa on virtaa.

Automaattiset toiminnot

Lämpötilavalvonta

Valaisin lämpenee voimakkaasti kun sitä käytetään Turbo-tilassa pitkiä aikoja. Tämä on normaalia. Valaisin laskee kirkkautta automaattisesti vähentääkseen lämpötilaa. Lämpötilan laskiessa, Turbo-tila voidaan valita uudestaan.

Käyttö ja hoito

 • Älä pura valaisimen sinetöityä valaisinosaa. Valaisimen vaurioitumisvaara, takuun mitätöinti.
 •  Jos valaisinta ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot / akku, koska muuten on olemassa akkujen/pariston vuotamisvaara ja valaisimen vaurioitumisvaara.
 • Lataa akkuparisto täyteen vähintään kolmen kuukauden välein säilyttääksesi sen toimintakunto.
 • On normaalia, että valaisin lämpenee kun sitä käytetään Turbo-tilassa. Vältä koskemista valaisinosaan.
 • Kun olet ladannut valaisimen, irroita latauskaapeli lampusta ja aseta pölysuoja takaisin.

Toimitussisältö

BC21R V2.0 pyörälamppu x 1, Fenix ARB-L18-2600 ladattava Li-ion akku x 1, BC21R pikakiinnityspidike x 1, USB C latauskaapeli x 1, vaihdettava O-rengastiiviste x 1, pikakiinnityskiskon sovitepalat (ohut, paksu) x 1, käyttöohje.

Takuu

Fenix takuu kattaa tuotteen työ- ja materiaalivirheet takuuajan puitteissa. Valaisimella on viiden (5) vuoden ja akulla yhden vuoden (1) takuu ostopäivämäärästä. Lue lisää takuuehdoista.

Varoitus

Älä suuntaa valoa koskaan suoraan kenenkään silmiin. Jos valonsäde osuu silmiin, silmät tulee sulkea tai pää kääntää poispäin valolähteestä.

Kiitos, että olet valinnut laadukkaan Fenix tuotteen. Tässä käyttöohjeessa olevat käyttöä ja turvallisuutta koskevat ohjeet auttavat sinua hyödyntämään tuotetta mahdollisemman tehokkaasti. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Hävitä pakkausmateriaalit asianmukaisesti.

Valaisimen käyttö ①

Käyttökytkin
Toimintokytkin (valaisimen päällä)

Päälle/Pois
Paina ja pidä toimintokytkintä pohjassa 0,5 sek. ajan käynnistääksesi tai sammuttaaksesi valaisimen. 

Tehotilojen valinta
Valaisimen ollessa päälle, paina kerran toimintokytkimestä ja valaisimen tehotilat vaihtuvat seuraavassa kiertävässä järjestyksessä EDC/säästö → Matala → Keski → Teho.

Vilkku
Valaisimen ollessa päällä paina lyhyesti toimintokytkimestä kaksi kertaan (tuplaklikkaus) siirtyäksesi vilkkutilaan. Uudelleenpainallus sammuttaa vilkkutilan. 

Langaton etäkäyttökytkin ②

Käyttökytkimet
Tehotilan valinta kytkin
BURST-turbotilakytkin

Yhdistäminen BC30 V2.0 valaisimeen
Ensimmäinen käyttö

 1. Paina ja pidä pyörävalaisimen toimintokytkinä pohjassa 5 sekunnin ajan.
 2. Toimintokytkin alkaa vilkkumaan punaisena ja vihreänä vuorotellen.
 3. Paina tämän jälkeen mitä tahansa etäkäyttökytkimen kytkinä.
 4. Pariliitoksen onnistuttua valaisin syttyy päälle.
 5. Pariliitos on nyt onnistunut.
 • Ensimmäisen yhdistämisen jälkeen langaton etäkäyttökytkin muistaa pariliitoksen. Pariliitosta ei tarvitse tehdä enää uudestaan.
 • Pariliittämisen aikana pyörävalaisin ja etäkäyttökytkin ei saa olla yli 1,5 metriä kauempana toisistaan, muuten laitteiden yhdistäminen ei onnistu.

Tehotilojen valinta
Valaisimen ollessa päällä, paina ja pidä tehotilan valintakytkintä pohjassa 0,5 sekunnin ajan siirtyäksesi/poistuaksesi valmiustilasta. Yksittäinen painallus vaihtaa tehotilaa seuraavassa kiertävässä järjestyksessä: Eko → Matala → Keski → Korkea. Jos valaisinta ei käytetä ja se on valmiustilassa, sammuu se automaattisesti 10 minuutin jälkeen. 

BURST-turbotila
Valaisimen ollessa päällä, paina BURST-turbotilakytkintä ja valaisin syttyy 2200 lumenin käyttötilaan. BURST-turbotila on käytössä yhtäjakoisesti rajoitetun 30 sekunnin ajan. Poistu BURST-turbotilasta painamalla mitä tahansa toimintokytkintä.

Huomio: Paristojännitteen ollessa alhainen, BURST-toimintokytkin siirtyy korkeimpaan mahdolliseen kirkkaustilaan riippuen jäljelläolevasta. 

Etäkäyttökytkimen pariston vaihto

 1. Avaa etäkytkimen takakansi käyttämällä avausuraan sopivaa esim. kolikkoa tms ja kierrä vastapäivään.
 2. Asenna paristo anodipuoli (+) itseesi päin ja kierrä kansi kiinni myötäpäivään.

Huomio: varmistaaksesi etäkäyttökytkimen toiminta, vaihda CR1632 paristo uuteen aina kolmen kuukauden välein.

Jäljelläolevan paristovarauksen ilmaisin

Valaisimen ollessa suljettuna, paina kerran käyttökytkimestä jolloin latauksen ilmaisimen LED-merkkivalo näyttää jäljellä olevan paristovarauksen seuraavasti:

 • Vihreä jatkuva valo: täysi varaus, 100% – 80%
 • Oranssi jatkuva valo: riittävä varaus, 80% – 40%
 • Punainen jatkuva valo: alhainen varaus 40% – 10%
 • Punainen vilkkuvalo: heikkovaraus, 10% – 0%

Paristosuositus

TyyppiKokoJänniteSoveltuus
Fenix ARB-L18 sarja186503,6V / 3,7VSuositus
Ei ladattava paristo (Lithium)CR123A3VSoveltuu
Ladatta paristo (LiFePO4)163403,2 VSoveltuu
Ladattava paristo (Li-ion)186503,6V / 3,7VSoveltuu, noudata varovaisuutta
Ladattava paristo (Li-ion)163403,6V / 3,7VKielletty
Ladattava paristo (LiFePO4)186503,2VKielletty

Älä yhdistä eri tyyppiä, merkkisiä, kokoisia, kapasiteettisia paristoja keskenään. Valaisimen ja paristojen rikkoutumisen vaara.

*18650 Li-ion akut ovat erityisen tehokkaita ammattikäyttöön tarkoitettuja virtalähteitä ja tämän vuoksi niitä tulee käsitellä noudattaen erityistä varovaisuutta. Laadukkaat suojausominaisuuksilla varustetut akut vähentävät akkujen oikosulku, vaurioitumis- ja räjähdysvaaraa. Suosittelemme käyttämään suojapiirillä varustettuja Fenix ARB-L18 sarjan ladattavia akkuparistoja.

Pariston vaihto

 1. Kierrä paristokotelonsalpa "OPEN" -nuolen osoittamaan suuntaan auki
 2. Aseta paristot noudattamalla paristokotelossa olevia merkintöjä paristojen suunnasta
 3. Työnnä paristokelkka valaisimeen ja kierrä lopuksi paristokotelon salpa kiinni. Testaa valaisimen toiminta.

Valaisimen ja etäkytkimen asennus

 1. Kierrä tankokiinnityksen kiinnitysruuvia auki. Aseta valaisin haluttuun paikaan ohjaustankoon ja kierrä kiinnitysruuvi kiinni.
 2. Työnnä pyörävalaisin ohjaustankokiinnitykseen kunnes kuulet "klik" äänen.
 3. Kiinnitä etäkäyttökytkin ohjaustankoon.

Huomioitaa:

 1. Säädä valaisin haluttuun valaisukulmaan ennen kuin käytät valaisinta.
 2. Käytä mukana toimitettavia kumisia kiinnityslevyjä jolla saat tankokiinnityksen sopivaan ohjaustankoosi.
 3.  Paksu ja ohut kiinnityslevy sopii ohjaustankoon jonka halkaisija on 22 - 28 mm.
 4.  Ohut kiinnityslevy sopii ohjaustankoon jonka halkaisija on 28 - 32 mm.
 5. Ei kiinnityslevyä: ohjaustangon halkaisija 32 - 35 mm.
 6. BC30 V2.0 pyörävalaisinta voidaan käyttää myös pyöräilykypärässä erikseen myytävällä pyöräkypäräkiinnike ALD-08.

Alhaisen paristojännitteen ilmaisin

Paristojännitteen laskiessa riittävän alas, varauksen ilmaisimen LED-merkkivalo vilkkuu punaisena muistuksena pariston lataus/vaihtotarpeesta. Valaisin toimii aina siihen saakka kun paristossa on virtaa.

Automaattiset toiminnot

Lämpötilavalvonta

Valaisin lämpenee voimakkaasti kun sitä käytetään Turbo-tilassa pitkiä aikoja. Tämä on normaalia. Valaisin laskee kirkkautta automaattisesti vähentääkseen lämpötilaa kun valaisimen lämpötila nousee 65 asteeseen. Lämpötilan laskiessa, Turbo-tila voidaan valita uudestaan.

Käyttö ja hoito

 • Älä pura valaisimen sinetöityä valaisinosaa. Valaisimen vaurioitumisvaara, takuun mitätöinti.
 • Vaihda paristot ajoissa varmistaaksesi valaisimen toiminta.
 • Jos valaisinta ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot / akku, koska muuten on olemassa akkujen/pariston vuotamisvaara ja valaisimen vaurioitumisvaara.
 • On normaalia, että valaisin lämpenee kun sitä käytetään Turbo-tilassa. Vältä koskemista valaisinosaan.
 • Valaisimen O-rengastiiviste kuluu kun valaisinta käytetään. Varmistaaksesi valaisimen vesitiiviys, vaihda O-rengastiiviste tarvittaessa.

Toimitussisältö

BC30 V2.0 pyörälamppu x 1, pikalukittava/-irroitettava ohjaustankokiinnitin x 1, CR1632 paristo etäkytkimeen x 1, ohjaustankokiinnittimen kumiset tiiviste/välilevyt (ohut ja paksu) x 1, langaton etäkäyttökytkin x 1, vaihdettavat O-rengastiiviste x 1, käyttöohje.

Takuu

Fenix takuu kattaa tuotteen työ- ja materiaalivirheet takuuajan puitteissa. Valaisimella on viiden (5) vuoden ja akulla yhden vuoden (1) takuu ostopäivämäärästä. Lue lisää takuuehdoista.

Varoitus

Älä suuntaa valoa koskaan suoraan kenenkään silmiin. Jos valonsäde osuu silmiin, silmät tulee sulkea tai pää kääntää poispäin valolähteestä.

Kiitos, että olet valinnut laadukkaan Fenix tuotteen. Tässä käyttöohjeessa olevat käyttöä ja turvallisuutta koskevat ohjeet auttavat sinua hyödyntämään tuotetta mahdollisemman tehokkaasti. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Hävitä pakkausmateriaalit asianmukaisesti.

Valaisimen käyttö ①

 1. Paina pidä ON/OFF kytkintä pohjassa 0,5 sek ja valaisin syttyy. Käynnistyksen yhteydessä näyttöruudussa näkyy Fenix logo ja tämän jälkeen valaisin tarkastaa automaattisesti jäljellä olevan paristovarauksen ja käyttöajan.
 2. Valaisimen ollessa päällä, tuplaklikkaa ON/OFF kytkintä ja siirryt vilkkutilaan. Paina kytkimestä uudestaan palataksesi normaalitilaan.
 3. Valaisimen ollessa päällä, paina + painiketta nostaaksesi valotehoa. Vastaavasti - painikkeen painallus laskee valotehoa.
 4. Valaisimen ollessa suljettuna, tarkasta jäljellä oleva paristovaraus painamalla kerran lyhyesti ON/OFF painiketta. Näyttö sammuu automaattisesti 5 sek kuluttua.

Etäkäyttökytkin ②

 1. Käynnistä/sulje valaisin painamalla ja pitämällä painiketta 0,5 pohjassa. Käynnistyksen yhteydessä näyttöruudussa näkyy Fenix logo ja tämän jälkeen valaisin tarkastaa automaattisesti jäljelläolevan paristovarauksen ja käyttöajan.
 2. Valaisimen ollessa päällä, vaihda valotehoja painamalla painiketta lyhyesti. Valotehot vaihtuvat seuraavassa kiertävässä järjestyksessä Korkea → Eko → Matala → Keski.
 3. Painamalla painiketta missä tahansa tehotilassa, voit siirtyä korkeimpaan mahdolliseen tehotilaan riippuen jäljelläolevasta paristovarauksesta. Käyttökytkimen vapautus palauttaa valaisimen aiempaan tehotilaan. Painettaessa ja pitämällä kytkintä yhtämittaisesti 20 sek. pohjassa (aika riippuu jäljelläolevasta paristovarauksesta) valaisin palautuu aiempaan tehotilaan.
 4. Valaisimen ollessa suljettu, painallus kytkimen napista näyttää jäljellä olevan paristovarauksen. Näyttö sammuu 5 sek. kuluessa.
Huom:
 • Valaisin lämpenee kun sitä käytetään suurilla tehotiloissa. Tämä on normaalia. Valaisin alentaa tehoja automaattisesti estäen valaisimen ylikuumenemisen.
 • Tässä valaisimessa on viimeisen tehotilan muistitoiminto. Kun valaisin kytketään uudelleen päälle, palaa se aiemmin käytetyssä tehotilassa.
 • Korkeat tehotilat eivät kytkeydy päälle jos jäljelläoleva paristovaraus ei ole riittävä. Valaisin on ohjelmoitu siirtymään ainoastaan alemmille tehotiloille

Alhaisen paristovarauksen ilmaisin ja älykäs tehotilan alentaminen

 • Alhaisen paristovarauksen merkkivalo: Kun valitulla tehotilassa käyttöaikaa on enää jäljellä 30 minuuttia, käyttökytkimen LED-valo alkaa vilkkumaan punaisella. Tämä muistuttaa käyttäjää alentamaan valotehoa käyttöajan maksimoimiseksi tai lataamaan virtalähde.
 • Älykäs tehotilan alentaminen: Valaisin siirtyy automaattisesti alemmille tehotiloille kun sitä käytetään yhtämittaisesti pitkiä aikoja. Tämä pidentää jäljelläolevaa käyttöaikaa. Valaisimen siirtyessä vilkkutilaan, lopeta ajaminen ja lataa valaisin.

Lataus ③

Valaisimen mukana toimitetaan micro USB-latauskaapeli jolla valaisin voidaan ladata.

 1. Poista varovasti kuminen latausliittimen pölysuoja. Kytke micro USB-johto varovasti liittimeen. Liitä kaapelin toinen pää latauspistokkeeseen.
 2. Lataus käynnistyy ja ON/OFF kytkimen vihreä valo alkaa vilkkumaan. Latauksen merkkivalo palaa tasaisesti kun lataus on suoritettu. Suosittelemme käyttämään tehokata latauspistoketta jonka latausteho on vähintään 5V/1,5A. Normaali latausaika tyhjästä täyteen on noin 5 tuntia.
Huom:
 • Kun lataus on suoritettu, irroita latauskaapeli varovasti liittimestä. Liitä latausportin pölysuoja takaisin.
 • Valaisimen käyttöä ei suositella latauksen aikana. Tämä on kuitenkin mahdollista mutta silloin valaisin toimii ainoastaan Eko-tehotilassa.

Asennus ④

Valaisin ja etäkäyttökytkin

 1. Aukaise latausportin pölysuoja ja liitä etäkäyttökytkimen kaapeli.
 2. Löysytä tankokiinnittimen säätöruuvia. Aseta kiinnitin ohjaustankoon ja kiristä säätöruuvia.
 3. Työnnä valaisin kiinnittimeen siihen asti kun kiinnittimestä kuuluu "klik" ääni.
 4. Liitä etäkäyttökytkin ohjaustankoon siten, että se on helposti käytettävissä. Kiristä kytkin sen velcro-nauhalla.
Huom:
 • Säädä valaisin haluttuun valaisukulmaan ennen käyttöä.
 • Käytä mukana toimitettavia säätökumilevyjä parhaan mahdollisen ohjaustankokiinnityksen varmistamisesti seuraavasti: paksu + ohut säätölevy: 22 - 28 mm ohjaustangot, ohut säätölevy: 28 - 32 mm ohjaustangot, ei säätölevyä: 32 - 35 mm ohjaustangot.

Huomioitavaa pimeällä ajettaessa

 1. Älä aja yksin.
 2. Muista, että joku toinen tietää missä olet.
 3. Käytä pyöräilykypärää, takavaloa ja heijastinta.
 4. Varmista aina valaisinten kiinnitys.

Käyttöturvallisuus

 1. Tämä valaisin on erittäin kirkas. Vältä katsomista suoraan valoon. Älä osoita valolla muita ihmisiä tai eläimiä kohti. Häikäistymisen vaara.
 2. Vältä koskettamista valaisimen metalliosiin kun valaisin on päällä. Metalliosata saattavat lämmetä valaisinta käytettäessä suurilla tehoilla.
 3. Vesitiivis IP66 luokituksen mukaisesti. Valaisinta voidaan käyttää vesisateessa mutta sitä ei saa upottaa veteen.
 4. Pidä valaisin lasten ulottumattomissa.
 5. Älä pura valaisinta. Vaurioitumisvaara. Takuun raukeaminen.
 6. Valaisimessa on uutena noin 50 % paristolataus. Lataa valaisin ennen ensimmäistä käyttöä.
 7. Säilytä valaisinta viileässä, kuivassa ja ilmastoidussa paikassa jos sitä ei käytetä pitkään aikaan. Lataa valaisin säännöllisesti 3 kk välein silloin kun sitä ei käytetä.

Toimitussisältö

BC30R V2 pyörälamppu, integroitu 5200 mAh ladattava akku, pyörätankokiinnitys, etäkäyttökytkin, mikro USB-kaapeli, pyörätangon kumikiinnittimet (ohut ja paksumalli), käyttöohje.

Takuu

Fenix takuu kattaa tuotteen työ- ja materiaalivirheet takuuajan puitteissa. Valaisimella on kahden (2) vuoden ja akulla yhden vuoden (1) takuu ostopäivämäärästä. Lue lisää takuuehdoista.

Kiitos, että olet valinnut laadukkaan Fenix tuotteen. Tässä käyttöohjeessa olevat käyttöä ja turvallisuutta koskevat ohjeet auttavat sinua hyödyntämään tuotetta mahdollisemman tehokkaasti. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Hävitä pakkausmateriaalit asianmukaisesti.

Valaisimen käyttö

Päälle/Pois päältä
Paina ja pidä käyttökytkintä alas painettuna 0,8 sekuntia jolloin valaisin syttyy/sammuu.

Tehotilan valinta
Valaisimen ollessa päälle, paina kerran käyttökytkimestä ja valaisimen tehotilat vaihtuvat seuraavassa kiertävässä järjestyksessä Eko → Matala → Keski → Teho → Turbo.

Valaisimen ollessa päällä, tuplapainallus kytkimestä siirtää valaisimen vilkkutilaan ja kertapainalluksella siirryt takaisin edelliseen käyttötilaan. 

Valaisinta voidaan käyttää latauksen aikana mutta silloin valaisin toimii ainoastaan keski-tehotilassa.

Jäljellä olevan paristovarauksen ilmaisin
Valaisimen ollessa suljettuna, paina kerran sivukytkimestä jolloin valaisimen päällä olevat LED-merkkivalot syttyvät. Yhtämittaisesti palavavat LED-merkkivalot näyttävät jäljellä olevan paristovarauksen seuraavasti:

 1. Yksi merkkivalo: latausta on jäljellä alle 35 %
 2. Kaksi merkkivaloa: latausta on jäljellä 36 % - 60 %.
 3. Kolme merkkivaloa: latausta on jäljellä 61 % - 85 %.
 4. Neljä merkkivaloa: latausta on yli 85 %.

Latauksen merkkivalo sammuu 8 sek kuluessa.

Viimeisen käyttötilan muistitoiminto
Tässä valaisimessa on viimeisen käyttötilan muistitoiminto (vain yleistilat, ei vilkku). Valaisin muistaa edellisen käyttötilan (yleistilat) seuraavan kerran kun se laitetaan päälle.

Alhaisen paristojännitteen ilmaisin
Valaisimen jännitteen alentuessa, valaisin vilkuttaa käyttökytkintä. Lataa tai vaihda paristot. Valaisin palaa niin kauan kuin paristoissa riittää virtaa.

  Lataus

  CL30R lataaminen: Liitä USB-latauskaapeli USB-virta-adapteriin (virta adapteri myydään erikseen). Aukaise USB-portin pölysuoja jolloin näet latausportin. Kytke micro-USB latauskaapeli latausporttiin. Latauksesta kertova LED-merkkivalo vilkkuu ja valaisin latautuu. Latauksen merkkivalo palaa vihreänä kun paristo on ladattu täyteen. Suosittelemme käyttämään 5V 1,5A virta-adapteria valaisimen lataamiseen. Lataus kestää tyhjästä täyteen noin 8,5 tuntia (3 x 2600 mAh Fenix ARB-L18-2600mAh 18650 Li-ion akkuparisto). Kun lataus on valmis, poista USB-johto ja aseta micro-USB -portin pölysuoja takaisin.

  Muiden laitteiden lataaminen: Tätä valaisinta voidaan käyttää lataamaan muita USB-ladattavia laitteita kuten matkapuhelin, GPS navigaattori jne.

  1. Latauksen päättyessä, poista mikro USB-johto ja liitä USB-portin pölysuoja takaisin.
  2. Vältä valaisimen lataamista silloin kun sitä käytetään. Tämä pidentää lataukseen käytettävää aikaa. Valaisimessa on käytässä vain valaisimen keski-tehotila silloin kun sitä ladataan ja käytetään samanaikaisesti. 

  Pariston vaihto

  1. Kierrä paristokorkki auki (vastapäivään).
  2. Aseta paristot siten, että niiden anodipää (+) osoittaa kohti paristojen päätä.
  3. Kierrä paristokorkki takaisin tiukasti kiinni.

  Huom: Valaisin toimitetaan kolmella Fenix 2600 mAh ARB-L18-2600 18650 ladattavalla Li-ion akkuparistolla. Poista ensimmäisellä käyttökerralla paristojen kuljetussuoja.

  Paristosuositus

  TyyppiKokoJänniteSoveltuus
  Fenix ARB-L18 sarja186503,6V / 3,7VSuositus
  Ei ladattava paristo (Lithium)CR123A3VSoveltuu, noudata varovaisuutta
  Ladatta paristo (Li-ion)163403,6V / 3,7VKielletty
  Ladattava paristo (Li-ion)186503,6V / 3,7VSoveltuu, noudata varovaisuutta
  Ladattava paristo (LiFePO4)186503,2VKielletty

  *18650 Li-ion akut ovat erityisen tehokkaita ammattikäyttöön tarkoitettuja virtalähteitä ja tämän vuoksi niitä tulee käsitellä noudattaen erityistä varovaisuutta. Laadukkaat suojausominaisuuksilla varustetut akut vähentävät akkujen oikosulku, vaurioitumis- ja räjähdysvaaraa. Suosittelemme käyttämään suojapiirillä varustettuja Fenix ARB-L18 sarjan ladattavia akkuparistoja.

  Käyttö ja hoito

  • Älä pura valaisimen sinetöityä valaisinosaa. Valaisimen vaurioitumisvaara, takuun mitätöinti.
  • Jos valaisinta ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot / akku, koska muuten on olemassa akkujen/pariston vuotamisvaara ja valaisimen vaurioitumisvaara.
  • Lataa akkuparisto täyteen vähintään kolmen kuukauden välein säilyttääksesi sen toimintakunto.
  • On normaalia, että käytössä valaisimen O-rengastiiviste kuluu. Vaihda O-rengastiiviste ajoittain varmistaaksesi valaisimen vesitiiviys.
  • Puhdista paristokotelon liittimen ajoittain ja näin varmistat hyvän paristokontaktin ja valaisimen häiriöttömän toiminnan. 
  • On normaalia, että valaisin lämpenee kun sitä käytetään Turbo-tilassa. Vältä koskemista valaisinosaan.
  • Kun olet ladannut valaisimen, irrota latauskaapeli lampusta ja aseta pölysuoja takaisin.

  Toimitussisältö

  CL30R retkilyhty x 1 kpl, vaihdettava O-rengastiiviste x 1 kpl, Micro USB kaapeli x 1 kpl, Fenix ARB-L2 2600 mAh akkuparisto x 3 kpl, käyttöohje

  Takuu

  Fenix takuu kattaa tuotteen työ- ja materiaalivirheet takuuajan puitteissa. Valaisimella on viiden (5) vuoden ja akulla yhden vuoden (1) takuu ostopäivämäärästä. Lue lisää takuuehdoista.

  Kiitos, että olet valinnut laadukkaan Fenix tuotteen. Tässä käyttöohjeessa olevat käyttöä ja turvallisuutta koskevat ohjeet auttavat sinua hyödyntämään tuotetta mahdollisemman tehokkaasti. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Hävitä pakkausmateriaalit asianmukaisesti.


  Kytkimet

  Yleiskytkin: ohjaa yleiskäyttötiloja, valotehoa ja käyttötiloja.
  Toimintokytkin: ohjaa toimintotiloja, valotehoa ja käyttötiloja.


  Yleiskytkin ①
  PÄÄLLE/POIS
  Paina ja pidä kytkintä pohjassa 0,5 sek ja valaisin syttyy Eko-kirkkaustilassa (ei viimeisen käyttötilan muistia). Paina ja pidä kytkintä pohjassa 0,5 sek ja valaisin sammuu.

  Tehotilan valinta
  Valaisimen ollessa päällä, paina kerran lyhyesti kytkintä ja siirry eri kirkkaustiloihin seuraavassa kiertävässä järjestyksessä Eko→Matala→Keski→Korkea.

  Toimintokytkin ②
  PÄÄLLE/POIS
  Paina ja pidä kytkintä pohjassa 0,5 sek ja valaisin syttyy punavalotilassa (ei viimeisen käyttötilan muistia). Paina ja pidä kytkintä pohjassa 0,5 sek ja valaisin sammuu.

  Tehotilan valinta

  Valaisimen ollessa päällä, paina kerran lyhyesti kytkintä ja siirry eri kirkkaustiloihin seuraavassa kiertävässä järjestyksessä Punainen→SOS→Punainen vilkku.

  Käyttötilan valinta
  Valaisimen olessa yleiskäyttötilassa, paina kerran toimintokytkintä ja siirryt toimintokäyttötilaan.
  Valaisimen olessa toimintotilassa, paina kerran yleiskytkintä ja siirryt yleiskäyttötilaan.

  Burst-tila ①
  Missä tahansa tilassa, paina ja pidä mitä tahansa kytkintä pohjassa 1,2 sek ja siirryt Burst-tilaan. Valaisin siirtyy automaattisesti 1 minuutin kuluttua pois Burst-käyttötilasta tai myös silloin kun painetaan jotakin muuta näppäintä.

  Näppäinlukko
  Lukitus: valaisimen olessa suljettuna, paina jompaa kumpaa näppäintä tai molempia näppäimiä yhtäaikaa 3 sek ajan. Valaisin sammuu ja vilkuttaa valoa sen merkiksi, että näppäin lukko on nyt aktivoitu.

  Lukituksen aukaisu: valaisimen ollessa suljettu, paina molempia näppäimiä yhtäaikaa 3 sek ajan. Näppäinlukko aukeaa ja punainen valo vilkuu.

  Näppäinlukon tila
  Lukituksen ollessa päällä, näppäinten painallus vilkuttaa punaista valoa. Tämä kertoo, että näppäinten lukitus on päällä.

  Virta

  Tässä valaisimessa on sisäänrakennettu kiinteä 1000mAh Li-polymeeriakku jota voidaan ladata Mikro-USB latausliittimellä.
  Huomio: lataa säilytyksessä olevaa lamppua vähintään neljän kuukauden välein säilytääksesi akun parhaan mahdollisen toimintakunnon. Akun vuotamisen ja vaurioitumisen vaara.

  Lataus

  Lataaminen ④
  Poista latausliittimen pölysuoja ja liitä Mikro-USB latausjohto latausliittimeen. Normaali latausaika on noin 2,5 tuntia tyhjästä täyteen. Latauksen loputtua poista latausjohto.

  Latauksen merkkivalo ③
  • Yksi vilkkuvalo: virtaa vähemmän kuin 20%
  • Yksi kiinteä ja yksi vilkkuvalo: virtaa noin 20% – 50%
  • Kaksi kiintää ja yksi vilkkuvalo: virtaa noin 50% – 80%
  • Kolme kiinteää ja yksi vilkkuvalo: virtaa noin 80% – 95%
  • Neljä kiinteää valoa: täysin latautunut
  • Huomio: Latauksen aikana valaisinta voidaan käyttää vain Eko-käyttötilassa

  Jäljelläolevan paristovarauksen ilmaisin ③

  Valaisimen ollessa suljettuna, paina kerran toimintonapista. Jäljelläoleva pariston varaustila näytetään merkkivalolla 3 sek. ajan.

  • 4 jatkuvasti palavaa sinistä valoa: 80% – 100%
  • 3 jatkuvasti palavaa sinistä valo: 60% – 80%
  • 2 jatkuvasti palavaa sinistä valoa: 40% – 60%
  • 1 jatkuvasti palavaa sinistä valoa: 20% – 40%
  • 1 vilkkuva sininen valo: vähemmän kuin 20%
  Huomio: Akun varausilmaisin näyttää akun varaustilan joka kerta kuin valaisin käynnistetään yleiskäyttökytkimestä. 

  Ylikuumentumisen suojaus

  Valaisin lämpenee voimakkaasti kun sitä käytetään Burst-käyttötilassa. Tämä on normaalia. Valaisimen tehotilaa lasketaan automaattisesti jotta sen lämpötilaa voidaan laskea.

  Otsapannan asennus ⑤

  Huomio: Otsapanta on tehtaalla asennettu valmiiksi.
  1: Liitä otapanta otsalamppuun.
  2: Säädä otsapannan hihnan pituus sopivaksi.

  Käyttö ja hoito

  • Älä pura valaisinta, valaisimen vaurioitumisen ja takuun raukeaminen.
  • Fenix suositteleen käyttämään valaisinta myös alemmilla tehotiloilla jotta valaisimen toimita-aika olisi mahdollisimman pitkä.
  • Ongelmatapauksissa ota yhteyttä valaisimen myyjään.

  Sisältää

  HL12R ladattava otsalamppu x 1 kpl, otsapanta x 1 kpl, Micro USB -kaapeli x 1 kpl, käyttöohje

  Varoitus

  Älä suuntaa valoa koskaan suoraan kenenkään silmiin. Jos valonsäde osuu silmiin, silmät tulee sulkea tai pää kääntää poispäin valolähteestä.

  Kiitos, että olet valinnut laadukkaan Fenix tuotteen. Tässä käyttöohjeessa olevat käyttöä ja turvallisuutta koskevat ohjeet auttavat sinua hyödyntämään tuotetta mahdollisemman tehokkaasti. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Hävitä pakkausmateriaalit asianmukaisesti.

  HM50R otsalamppu

  Tuoteominaisuudet

  • Cree XM-L2 U2 valkoinen LED, käyttöikä 50000 tuntia.
  • Toimii 1 x 16340 Li-ion akkuparistolla (sisältyy) tai 1 x CR123A paristolla.
  • Mitat 67,5 mm x 33 mm x 28 mm (sisältäen lampun pitimen).
  • Paino 63 g (sisältää lampun pitimen, otsapannan, ei sisällä paristoa).
  • Käänteisen paristopolarisaation suojauspiiri.
  • Yksinkertainen yhden käyttökytkimen toiminta.
  • Mikro USB -ladattava.
  • Voidaan käyttää myös taskulamppuna.
  • Kestävä ja luotettava rakenne.
  • Valmistettu laadukkaasta T6-luokan alumiinista, kova-anodisoitu.
  • Iskunkestävä lasilinssi jossa heijastuksen poisto.
  • Tarvikkeet (sisältyvät): vaihdettava O-rengastiiviste, vaihdettava silikonipidin, Fenix ARB-L16-700 ladattava akkuparisto.

  Valaisimen käyttö

  PÄÄLLE/POIS PÄÄLTÄ
  Paina ja pidä kytkintä pohjassa 0,5 sekunttia jolloin valaisin syttyy/sammuu. 

  KIRKKAUSTILAN VALINTA
  Valaisimen ollessa päällä, paina kytkintä kerran siirtyäksesi seuraavaan kirkkaustilaan seuraavassa kiertävässä järjestyksessä: Matala → Keski → Korkea → Turbo.

  Huom! Tässä valaisimessa on viimeksikäytetyn kirraustilan muistitoiminto. Valaisin kytkeytyy uudelleen käynnistyksen jälkeen aiemmin käytettyyn kirkkaustilaan.

  Jäljelläolevan paristovirran näyttö

  Valaisimen ollessa suljettu, paina kerran käyttökytkimestä jolloin jäljellä oleva virtamäärä näytetään seuraavilla värivaloilla:

  • Jatkuva vihreä valo: virtaa jäljellä > 80%.
  • Vilkkuva vihreä valo: virtaa jäljellä 50% - 80%.
  • Jatkuva sininen valo: virtaa jäljellä 20% - 50%.
  • Vilkkuva vihreä valo: virtaa jäljellä < 20%.

  Lampun lataus

  Poista varovasti mikro USB-liittimen kuminen pölysuoja ja liitä mikro USB-latausjohto varovasti työntäen liittimeen. Lataus alkaa automaattisesti. Latauksen päättyessä poista mikro USB-johto varovasti liittimestä ja asenna kuminen pölysuojan takaisin liittimeen. Maksimi latausvirta on 700 mA ja akkupariston lataus tyhjästä täyteen kestää noin 1,5 tuntia.  Latauksen merkkivalon palaa sinisenä kun lataus on käynnissä. Merkkivalo muuttuu vihreäksi kun lamppu on täyteen ladattu. Otsalamppua voidaan käyttää myös latauksen aikana mutta silloin käytössä on ainoastaan keskitehotila.

  Varoitus: älä koskaa lataa ei-ladattavia paristoja!

  Älykäs ylikuumenemisen estävä suojaus

  Tämä valaisin lämpenee voimakkaasti kun sitä käytetään Turbo-tilassa pitkiä aikoja. Kun valaisimen lämpötila saavuttaa 65°C asteen, valaisin siirtyy automaattisesti alempaan tehotilaan vähentääkseen lämpöä. Turbotila voidaan kytkeä uudelleen päälle painamalla käyttökytkintä.

  Alhaisen paristojännitteen suojaus

  Tässä valaisimessa on alhaisen paristojännitteen suojaus joka suojaa16430 akkua. Akkupariston käyttöjännitteen alentuessa 3.0V, alhaisen paristojännitteen suojapiiri kytkeytyy päälle. Näin tapahtuessa, otsalamppua ei voida enää käyttää Turbo-tilassa ja ainoastaan seuraavat kirkkaustilat ovat käytössä: Korkea, Keski ja Matala.

  Pidennetty käyttöaika

  Tässä lampussa on pidennetyn käyttöajan virtapiiri. Otsalamppu alentaan kirkkautta muutamalla lumenilla kun sitä käytetään pitkiä aikoja kirkkaustiloissa Korkea, Keski ja Matala. Tämä toiminnallisuus pidentää lampun käyttöaikaa. 

  Käyttö taskulamppuna

  Poista paristokotelon korkki ja paristo. Irroita tämän jälkeen otsalamppu pannasta. Asenna paristo ja kierrä paristokorkki kiinni.

  Paristosuositus

  TyyppiKokoJänniteSoveltuus
  Fenix ARB-L16-70016340
  3,6/3,7V
  Suositus
  Fenix ARB-L16-700U
  163403,6/3,7V
  Suositus
  Ei ladattava Lithium paristo
  CR123A
  3V
  Soveltuu
  Ladattava akkuparisto (Li-ion)
  163403,7V
  Soveltuu
  Ladattava akkuparisto (LiFePO4)
  163403,2V
  Soveltuu*

  * VAROITUS! LiFePO4 akkujan lataus kielletty. Käytä ainoastaan suositeltuja virtalähteitä. Jos valaisinta ei käytetä pitkään aikaan (useampi kuukausi) poista paristot lampusta. Paristojen vuotamisen ja valaisimen vaurioitumisen vaara.

  Akun/pariston vaihto

  1. Kierrä paristokorkki auki.
  2. Laita akku / paristo plus-napa (+) edellä paristokoteloon.
  3. Kierrä paristokotelon korkki takaisin paikalleen.
  4. Testaa valaisimen toiminta.

  Otsalampun pitimen vaihto

  Otsalampun pidin on valmistettu silikonikumista joka antaa erinomaisen kulutuskestävyyden ja mekaanisen keston. Se kestää myös hyvin matalia ja korkeita lämpötiloja, auringon ultraviolettisäteilyä, happoja ja emäksisiä liuottimia. Silikoni ei ole allergisoiva.

  Käyttö ja hoito

  • Älä pura valaisimen sinetöityä valaisinosaa. Valaisimen vaurioitumisvaara, takuun mitätöinti.
  •  Jos valaisinta ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot / akku, koska muuten on olemassa akkujen/pariston vuotamisvaara ja valaisimen vaurioitumisvaara.
  • Kierrä paristokorkin kierrekorkkia puolikierrosta auki, estääksesi valaisimen kytkeytymisen päälle kuljetuksen aikana.
  • Lataa akkuparisto täyteen vähintään neljän kuukauden välein säilyttääksesi sen toimintakunnon.
  • On täysin normaalia, että valaisimen O-rengastiiviste ja USB-latausportin suojatiiviste kuluvat käytön aikana. Mikäli tiivisteet ovat kuluneet, vaihda ne uuteen varmistaaksesi valaisimen vesitiiviys.
  • Puhdista säännöllisin välein valaisimen kontaktipinnat epäpuhtauksista, etenkin silloin mikäli valaisin välkkyy tai ei syty. Useat syyt voivat johtaa valaisimen vilkkumiseen tai toimimattomuuteen kuten
   Syy A: akku tulee ladata tai paristo vaihtaa
   Ratkaisu: lataa akku tai vaihda paristot. Varmista akun/pariston oikea asennussuunta.
   Syy B: Kierteet, PCB piirin pinta tai muut kontaktipinnat ovat likaantuneet
  • Ratkaisu: Puhdista kontaktipinnat nukkaamattoman liinan ja alkoholipitoisen puhdistusnesteen avulla.
  • Mikäli et saa ongelmaa ratkaistua yllämainittujen toimenpiteiden avulla, ota yhteyttä jälleenmyyjään valaisimen korjaamiseksi tai vaihtamiseksi takuun puitteissa.

  Toimitussisältö

  HM50R ladattava otsalamppu, vaihdettava O-rengastiiviste, vaihdettava USB-latausportin suoja, vaihdettava silikoninen otsalampunpidin, ladattava Fenix ARB-L16-700 Li-ion akkuparisto.  

  Takuu

  Fenix takuu kattaa tuotteen työ- ja materiaalivirheet takuuajan puitteissa. Valaisimella on viiden (5) vuoden ja akulla yhden vuoden (1) takuu ostopäivämäärästä. Lue lisää takuuehdoista.

  Varoitus

  Älä suuntaa valoa koskaan suoraan kenenkään silmiin. Jos valonsäde osuu silmiin, silmät tulee sulkea tai pää kääntää poispäin valolähteestä.

  Kiitos, että olet valinnut laadukkaan Fenix tuotteen. Tässä käyttöohjeessa olevat käyttöä ja turvallisuutta koskevat ohjeet auttavat sinua hyödyntämään tuotetta mahdollisemman tehokkaasti. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Hävitä pakkausmateriaalit asianmukaisesti.

  Tuoteominaisuudet

  • Luminus SST40 valkoinen ja punainen LED.
  • Toimii 1 x 18650 Li-ion akulla (sisältyy) tai 2 x CR123A paristolla.
  • Yksinkertainen käyttää yhdestä isokokoisesta painonappikytkimestä
  • Helppo ja nopea magneettilataus
  • Jäljellä olevan virran ja latauksen merkkivalot
  • Magneettinen kantaosa, voidaan kiinnittää lähes kaikille metallipinnoille
  • Valmistettu laadukkaasta T6-luokan alumiinista, ja PC-materiaalista (kiinnitysosa).
  • Tasavirtateknologia, pitää valotehon tasaisena.
  • Käänteisen paristopolarisaation suojauspiiri
  • Älykäs viimeisen käyttötilan muistitoiminto.
  • Mitat: 101 x 46 x 36 mm
  • Paino: 99,6 g (ilman akkuparistoa)

  Valaisimen käyttö

  PÄÄLLE/POIS PÄÄLTÄ
  Valaisimen ollessa suljettuna, paina ja pidä käyttökytkintä pohjassa 0,5 sek. Valaisin kytkeytyy päälle viimeksi käytettyyn kirkkaustilaan (vain valkoisen valon käyttötila).

  PUNAINEN VALO
  Valaisimen ollessa suljettuna, paina ja pidä käyttökytkintä pohjassa 1,2 sek. Valaisin kytkeytyy punaiseen käyttötilaan sen alimmalla kirkkaustilassa.

  Sulje lamppu pitämällä käyttökytkintä pohjassa 0,5 sek.

  Kirkkaustilojen käyttö

  Valkoisen valon tila: paina lyhyesti käyttökytkintä siirtyäksesi eri kirkkaustiloihin seuraavassa kiertävässä järjestyksessä: Eko → Matala → Keski → Korkea → Turbo.

  Punaisen valon tila: paina lyhyesti käyttökytkintä siirtyäksesi eri kirkkaustiloihin seuraavassa kiertävässä järjestyksessä: Matala → Keski → Vilkku.

  Siirtyminen valkoisen ja punaisen käyttötilan välillä

  Valaisimen ollessa päällä, paina ja pidä käyttökytkintä pohjassa 1,2 sek siirtyäksesi valkoisen tai punaisen käyttötilan välillä.

  Viimeisen käyttötilan muistitoiminto

  Tässä valaisimessa on viimeisen käyttötilan muistitoiminto (ei koske punaisen valon käyttötilaa). Valaisin syttyy palamaan viimeksi käytetyssä kirkkaustilassa kun se kytketään uudelleen päälle (vain valkoisen valon käyttötila).

  Näppäinlukko

  NÄPPÄINLUKON KYTKEMINEN: Valaisimen ollessa suljettuna, paina kaksikertaa käyttökytkimestä. Valaisin vilkuttaa valkoista valoa kolme kertaa. Tämä kertoo, että valaisimen käyttökytkimet ovat nyt lukittu.

  NÄPPÄINLUKON AVAUS Valaimen ollessa lukittuna, paina käyttökytkimestä kaksi kertaa jolloin sen valo vilkkuu kolme kertaa ja lopuksi valaisin siirtyy alhaisimpaan käyttötilaan. Näppäinten lukitus on nyt poistettu.

  Paristosuositus

  TyyppiKokoJänniteSoveltuus
  Fenix ARB-L18 sarja18650
  3,6V
  Suositus
  Ei ladattava paristo (Lithium)
  CR123A
  3V
  Soveltuu
  Ladattava akkuparisto (Li-ion)
  16340
  3,7V
  Ei sovellu
  Ladattava akkuparisto (Li-ion)
  18650
  3,6/3,7V
  Soveltuu, noudata varovaisuutta
  Ladattava akkuparisto (LiFePO4)
  16340
  3,2V
  Soveltuu
  Ladattava akkuparisto (LiFePO4)
  186503,2V
  Ei sovellu

  *18650 Li-ion akut ovat erityisen tehokkaita ammattikäyttöön tarkoitettuja virtalähteitä ja tämän vuoksi niitä tulee käsitellä noudattaen erityistä varovaisuutta. Laadukkaat suojausominaisuuksilla varustetut akut vähentävät akkujen oikosulku, vaurioitumis- ja räjähdysvaaraa. Suosittelemme käyttämään suojapiirillä varustettuja Fenix ARB-L18 sarjan akkuja.

  Akun/pariston vaihto

  1. Kierrä paristokorkki auki.
  2. Laita akku / paristo plus-napa (+) edellä paristokoteloon.
  3. Kierrä paristokotelon korkki takaisin paikalleen.
  4. Testaa valaisimen toiminta.

  Valaisimen lataus

  Tässä valaisimessa on tehokas magneettilataus. Liitä mukana toimitettu USB-latauskaapeli virtalähteeseen. Liitä johdon magneettinen latauspää valaisimen valaisinosassa sijaitsevaan latausliittimeen. Latauskaapeli liittyy latausliittimeen itsestään ja lataus alkaa.

  Huomio:

  1. Otsalamppua voidaan käyttää myös latauksen aikana. Ota huomioon, että latausaika pitenee mikäli lamppua käytetään latauksen aikana.
  2. Lamppu latautuu tyhjästä täyteen noin 4 tunnissa käytettäessä Fenix ARB-L18-3500 akkuparistoa.
  3. Lataa lampun akkuparisto aina neljän kuukauden välein säilyttääksesi akkupariston paras mahdollinen toimintakyky.
  4. Latauskaapelissa oleva merkkivalo ilmaiseen latauksen etenemisen seuraavasti: jatkuva punainen valo: akku latautuu, jatkuva vihreä valo: lataus on suoritettu.

  Jäljellä olevan varaustilan näyttö

  Valaisimen ollessa suljettuna, paina lyhyesti käyttökytkimestä. Käyttökytkimen keskikohdalla oleva LED-merkkivalo palaan 3 sek. ajan ja näyttää akkupariston jäljellä olevan virtamäärän seuraavasti:

  • Jatkuva vihreä valo: 100% - 85%, täysivaraus
  • Vilkkuva vihreä valo: 85% - 50%, riittävä varaus
  • Jatkuva punainen valo: 50% - 25%, alhainen varaus
  • Vilkkuva punainen valo: 25% - 1%, heikko varaus, Lataa akku tai vaihda paristo.

  Huomio: jäljellä olevan virtamäärän näyttötoiminto toimii ainoastaan käytettäessä 18650 Li-on akkua. Valaisin voidaan laittaa päälle kesken jäljellä olevan virtamäärän näyttämisen.

  Automaattiset toiminnot

  Lämpötilavalvonta

  Valaisin lämpenee voimakkaasti kun sitä käytetään pitkiä aikoja. Tämä on normaalia. Valaisimen lämpötilan noustessa yli 65°C, valaisimen tehoa alennetaan automaattisesti. Lämpötilan laskiessa valaisin nostaa asteittain tehon takaisin alkuperäiseen tehotilaan.

  Käyttö ja hoito

  • Älä pura valaisimen sinetöityä valaisinosaa. Valaisimen vaurioitumisvaara, takuun mitätöinti.
  •  Jos valaisinta ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot / akku, koska muuten on olemassa akkujen/pariston vuotamisvaara ja valaisimen vaurioitumisvaara.
  • Kierrä paristokorkin kierrekorkkia puolikierrosta auki, estääksesi valaisimen kytkeytymisen päälle kuljetuksen aikana.
  • Lataa akkuparisto täyteen vähintään neljän kuukauden välein säilyttääksesi sen toimintakunnon.
  • On täysin normaalia, että valaisimen O-rengastiiviste ja USB-latausportin suojatiiviste kuluvat käytön aikana. Mikäli tiivisteet ovat kuluneet, vaihda ne uuteen varmistaaksesi valaisimen vesitiiviys.
  • Puhdista säännöllisin välein valaisimen kontaktipinnat epäpuhtauksista, etenkin silloin mikäli valaisin välkkyy tai ei syty. Useat syyt voivat johtaa valaisimen vilkkumiseen tai toimimattomuuteen kuten
   Syy A: akku tulee ladata tai paristo vaihtaa
   Ratkaisu: lataa akku tai vaihda paristot. Varmista akun/pariston oikea asennussuunta.
   Syy B: Kierteet, PCB piirin pinta tai muut kontaktipinnat ovat likaantuneet
  • Ratkaisu: Puhdista kontaktipinnat nukkaamattoman liinan ja alkoholipitoisen puhdistusnesteen avulla.
  • Mikäli et saa ongelmaa ratkaistua yllämainittujen toimenpiteiden avulla, ota yhteyttä jälleenmyyjään valaisimen korjaamiseksi tai vaihtamiseksi takuun puitteissa.

  Toimitussisältö

  HM61R otsalamppu, ARB-L18-3400 ladattava Li-on akkuparisto, magneettilatausjohto, otsapanta, päälakipanta, otsapannan liitoslevy, vaihdettava O-rengastiiviste, käyttöohje

  Takuu

  Fenix takuu kattaa tuotteen työ- ja materiaalivirheet takuuajan puitteissa. Valaisimella on viiden (5) vuoden ja akulla yhden vuoden (1) takuu ostopäivämäärästä. Lue lisää takuuehdoista.

  Varoitus

  Älä suuntaa valoa koskaan suoraan kenenkään silmiin. Jos valonsäde osuu silmiin, silmät tulee sulkea tai pää kääntää poispäin valolähteestä.

  Kiitos, että olet valinnut laadukkaan Fenix tuotteen. Tässä käyttöohjeessa olevat käyttöä ja turvallisuutta koskevat ohjeet auttavat sinua hyödyntämään tuotetta mahdollisemman tehokkaasti. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Hävitä pakkausmateriaalit asianmukaisesti.

  Tuoteominaisuudet

  • Äärimmäisen tehokas (valoteho jopa 1400 lm).
  • Kohde- ja laajakeilavalo monipuoliseen käyttöön.
  • Laadukas 2 x Cree XM-L2 U2 valkoinen LED, käyttöaika 50,000 tuntia.
  • Toimii yhdellä 18650 ladattavalla Li-ion akulla tai kahdella 3V/CR123A paristolla.
  • Vakiovoimakkuusvalaisin lämpötila-anturilla (ylikuumenemissuoja), kyky säilyttää valoteho vakiona ilman hiipumista paristojen ehtyessä.
  • Kaksi käyttökytkintä nopeaan ja helppoon käyttöön.
  • Nopea USB-C max. 1,5 A latausvirta.
  • Äärimmäisen kevyt ja kestävä magnesium, alumiini ja PC-rakenne.
  • Korkean optisen luokan omaava kovapinnoitettu lasilinssi heijastamattomalla pinnoitteella.
  • Pöly- ja vesitiivis IP68:n mukaisesti (uppovesitiivis 2 m asti).
  • Mitat 80,5 x 55 x 40 mm.
  • Kevyt, paino 97 g (ilman akkua/paristoa).  Valaisimen käyttö ①

  Käyttökytkimet
  Kohdevalo: päälle/pois, käyttötilan valinta, lukitus, valotoiminnon valinta.   
  Hajavalo: päälle/pois, käyttötilan valinta, lukitus, valotoiminnon valinta.

  Valaisimen kytkeminen päälle/pois päältä
  Valaisinta ohjataan lampun päällä olevista painikkeista. Paina ja pidä jompaakumpaa painiketta alaspainettuna 0,5 sekunttia, jolloin valaisin kytkeytyy päälle/pois halutussa käyttötilassa (kohdevalo/hajavalo). Valaisin kytkeytyy oletuksena keskivalotehotilaan.

  Valotoimintojen käyttö

  Kohdevalo: Paina kohdevalopainiketta kerran. Jokainen painallus aktivoi seuraavan valotoiminnon seuraavassa kiertävässä järjestyksessä: Keski→Teho I →Teho II → Turbo→Matala.
  Hajavalo: Paina kohdevalopainiketta kerran. Jokainen painallus aktivoi seuraavan valotoiminnon seuraavassa kiertävässä järjestyksessä: Keski→Teho → Matala.

  Käyttökytkinten lukitus ja avaus (Näppäinlukko)

  Lukitus: Valaisimen ollessa suljettuna, paina ja pidä jompaakumpaa painiketta pohjassa tai vaihtoehtoisesti pidä molempia painikkeita alaspainettuna kolmen sekunnin ajan jolloin valaisin lukittuu. Valaisimen hajavalo vilkkuu neljä kertaa ja valaisin lukittuu.
  Avaus: Valaisimen ollessa lukittuna, paina ja pidä molempia painikkeita alaspainettuna kolmen sekunnin ajan. Valaisin vilkuttaa hajavaloa matalalla tehotilalla 4 x 1 sekunnin ajan ja lukitus avautuu.
  Huomio: Valaisimen ollessa lukittuna, painikkeiden lyhyt painallus tuottaa 4 x 1 sekunnin mittaisen vilkutuksen joka ilmoittaa, että valaisin on lukittu.

  Akun lataaminen ②

  Valaisimen mukana toimitetulla USB-C latauskaapelilla akkua voidaan suoraan ladata valaisimessa ilman erillistä latauslaitetta. Max. latausvirta 1,5A.

  1. Aukaise latausliittimen pölysuoja ja liitä mukana toimitettu USB-C latausjohto latausporttin. Yhdistä USB-pistoke tavalliseen USB-verkkosovittimeen tai tietokoneen USB-lähtöön max. 1,5A.
  2. Tavanomainen latausaika valaisimen ollessa suljettuna on kolme tuntia (ARB-L18-3500 akku). Huomio: valaisinta voidaan haluttaessa käyttää sen matalassa tehotilassa latauksen aikana.
  3. Latauksen merkkivalot: yksi valo vilkkuu, lataus alle 20%. Yksi jatkuva valo ja yksi vilkkuu, lataus 21% – 50%. Kaksi jatkuvaa valoa ja yksi vilkkuu, lataus 51% - 80%. Kolme jatkuvaa valoa ja yksi vilkkuu, lataus 81% - 95%. Neljä jatkuvaa valoa ilmoittaa, että lataus on päättynyt.
  4. Irroita USB-C latausjohto ja kiinnitä pölysuoja latausliittimen suojaksi varmistaaksesi lampun latausliittimen pöly- ja vesitiiviyden.

  Jäljellä olevan varaustilan näyttö ③

  Valaisimen ollessa suljettu, paina kerran jompaakumpaa kytkintä jolloin näet jäljelläolevan varaustilan. Varaustila näytetään kolmen sekunnin ajan seuraavasti:

  • Neljä valoa: 100% - 81%
  • Kolme valoa: 80% - 61%
  • Kaksi valoa: 60% - 41%
  • Yksi valo: 40% - 21%
  • Yksi valo vilkkuu: 20% - 0%

  Huomioi: valaisimen ollessa lukittuna, varaustilaa ei näytetä.

  Paristosuositus

  TyyppiKokoJänniteSoveltuus
  Fenix ARB-L18 sarja
  18650
  3,6/3,7V
  Suositus
  Ei ladattava paristo (Lithium)
  CR123A
  3V
  Soveltuu
  Ladattava akkuparisto (Li-ion)
  16340
  3,6/3,7V
  Ei sovellu
  Ladattava akkuparisto (Li-ion)
  18650
  3,6/3,7V
  Soveltuu, noudata varovaisuutta
  Ladattava akkuparisto (LiFePO4)
  16340
  3,2V
  Ei sovellu
  Ladattava akkuparisto (LiFePO4)
  186503,2V
  Ei sovellu

  *18650 Li-ion akut ovat erityisen tehokkaita ammattikäyttöön tarkoitettuja virtalähteitä ja tämän vuoksi niitä tulee käsitellä noudattaen erityistä varovaisuutta. Laadukkaat suojausominaisuuksilla varustetut akut vähentävät akkujen oikosulku, vaurioitumis- ja räjähdysvaaraa. Suosittelemme käyttämään suojapiirillä varustettuja Fenix ARB-L18 sarjan akkuja.

  Akun/pariston vaihto ④

  1. Kierrä paristokorkki auki.
  2. Laita akku / paristo plus-napa (+) edellä paristokoteloon.
  3. Kierrä paristokotelon korkki takaisin paikalleen.

  Automaattiset toiminnot

  Lämpötilavalvonta

  Fenix HM65R SUPERRAPTOR on varustettu lämpötilavalvonnalla (elektroninen säätely lämpötila-anturilla). Tämä estää liiallisen kuumenemisen käytön aikana. Toiminnon aktivoituminen voi johtaa kirkkauden heikkenemiseen. Tarvittaessa valaisin saadaan kytkettyä uudelleen korkeampaan tehotilaan painamalla käyttökytkimen jompaakumpaa painiketta.

  Pariston / akun tehosta ilmoittava varoitus

  Yksi varaustilan LED vilkkuu, kun akun/pariston on liian alhainen. Lataa akku tai vaihda paristo.

  Otsapannan kiinnittäminen ⑤

  Otsapanta on valmiiksi asennettu tehtaalla valaisimeen.

  1. Kiinnitä otsapanta lamppuun kuvan mukaiseti (kuva 1).
  2. Säädä otsapannan pituus liuttamalla pannan solkea.
  3. Asenna tarvittaessa päälakinauha joka parantaa lampun päässä pysymistä. Liitä ensin otsapannan liitoslevy otsapantaan. Liitä tämän jälkeen päälakinauha otsalampun kiinnittimeen ja lopuksi toinen pää otsapannan liitoslevyyn.

  Käyttö ja hoito

  • Älä pura valaisimen sinetöityä valaisinosaa. Valaisimen vaurioitumisvaara, takuun mitätöinti. Fenix recommends using an excellent quality Fenix 18650 battery.
  •  Jos valaisinta ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot / akku, koska muuten on olemassa akkujen/pariston vuotamisvaara ja valaisimen vaurioitumisvaara.
  • On täysin normaalia, että valaisimen O-rengastiiviste ja USB-latausportin suojatiiviste kuluvat käytön aikana. Mikäli tiivisteet ovat kuluneet, vaihda ne uuteen varmistaaksesi valaisimen vesitiiviys.
  • Puhdista säännöllisin välein valaisimen kontaktipinnat epäpuhtauksista, etenkin silloin mikäli valaisin välkkyy tai ei syty. Useat syyt voivat johtaa valaisimen vilkkumiseen tai toimimattomuuteen kuten
   Syy A: akku tulee ladata tai paristo vaihtaa
   Ratkaisu: lataa akku tai vaihda paristot. Varmista akun/pariston oikea asennussuunta.
   Syy B: Kierteet, PCB piirin pinta tai muut kontaktipinnat ovat likaantuneet
  • Ratkaisu: Puhdista kontaktipinnat nukkaamattoman liinan ja alkoholipitoisen puhdistusnesteen avulla.
  • Mikäli et saa ongelmaa ratkaistua yllämainittujen toimenpiteiden avulla, ota yhteyttä jälleenmyyjään valaisimen korjaamiseksi tai vaihtamiseksi takuun puitteissa.

  Toimitussisältö

  HM65R SUPERRAPTOR otsalamppu, ARB-L18-3400 ladattava Li-on akkuparisto, otsapanta, päälakipanta, otsapannan liitoslevy, vaihdettava O-rengastiiviste, USB-C latauskaapeli, käyttöohje.

  Fenix takuu

  Fenix takuu kattaa tuotteen työ- ja materiaalivirheet takuuajan puitteissa. Valaisimella on viiden (5) vuoden ja akulla yhden vuoden (1) takuu ostopäivämäärästä. Lue lisää takuuehdoista.

  Varoitus

  Älä suuntaa valoa koskaan suoraan kenenkään silmiin. Jos valonsäde osuu silmiin, silmät tulee sulkea tai pää kääntää poispäin valolähteestä.

  Ohjevideot

  1 Ensimmäinen käyttökerta - poista paristosuoja

  2 Otsapannan irrottaminen

  3 Otsapannan kokoaminen (eurooppalainen tapa)

  4 Valo vilkkuu - poista näppäinten lukitus

  5 Latausvalot vilkkuvat - kiristä paristokorkki

  6 O-rengastiivisteen voitelu

  Kiitos, että olet valinnut laadukkaan Fenix tuotteen. Tässä käyttöohjeessa olevat käyttöä ja turvallisuutta koskevat ohjeet auttavat sinua hyödyntämään tuotetta mahdollisemman tehokkaasti. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Hävitä pakkausmateriaalit asianmukaisesti.  Valaisimen käyttö

  Päälle/pois päältä
  Paina päätykytkimestä kevyesti (ei pohjaan painallusta) jolloin valaisin syttyy hetkellisen käytön tilaan. Kytkimen vapautus sammuttaa valaisimen. Paina kytkin pohjaan saakka jolloin valaisin kytkeytyy jatkuvaan käyttötilaan. Sulje valaisin painamalla kytkintä uudestaan.

  Tehotilan valinta
  Valaisimen ollessa päällä, paina sivukytkimestä siirtyäksesi eri kirkkaustiloihin seuraavassa kiertävässä järjestyksessä: Matala → Keski → Korkea → Turbo.

  Strobo
  Valaisimen ollessa päällä, paina ja pidä sivukytkintä pohjassa painettuna 0,8 sekunttia siirtyäksesi strobo-vilkkutilaan. Paina sivukytkintä uudelleen palataksesi viimeksi käytettyyn jatkuvan valon käyttötilaan.

  Viimeisen käyttötilan muisti

  Tässä valaisimessa on viimeisen käyttötilan muisti (ei strobo-tilassa). Valaisin syttyy palamaan viimeksi käytetyssä jatkuvan valon käyttötilassa kun se kytketään uudelleen päälle.

  Jäljellä olevan paristovarauksen ilmaisin

  Kun valaisin kytketään päälle, valaisimen sivussa sijaitsevan painonapin LED-valo näyttää jäljellä olevan paristovarauksen 3 sekunin ajan seuraavasti:

  • Jatkuva vihreä: 100% - 85%, täysivaraus
  • Vilkkuva vihreä: 85% - 50%, riittävä varaus
  • Jatkuva punainen: 50% - 25%, alhainen varaus
  • Vilkkuva punainen: 25% - 1%, heikko varaus, Lataa akku tai vaihda paristo.

  Huomio: jäljellä olevan virtamäärän näyttötoiminto toimii ainoastaan käytettäessä Fenix ARB-L21 21700 sarjan ja Fenix ARB-L18 sarjan 18650 Li-ion ladattavia akkuparistoja.

  Paristosuositus

  TyyppiKokoJänniteSoveltuus
  Fenix ARB-L21 sarja
  21700*3,6V
  Suositus
  Fenix ARB-L18 sarja
  18650*
  3,6
  Soveltuu

  Huomio:
  1. Fenix ALF-18 sovitinta on käytettävä kun valaisinta käytetään 18650 Li-ion akkuparistoilla.
  2. Älä käytä CR123A paristoja tai 16340 akkuparistoja.

  *18650/21700 Li-ion akut ovat erityisen tehokkaita ammattikäyttöön tarkoitettuja virtalähteitä ja tämän vuoksi niitä tulee käsitellä noudattaen erityistä varovaisuutta. Laadukkaat suojausominaisuuksilla varustetut akut vähentävät akkujen oikosulku, vaurioitumis- ja räjähdysvaaraa. Suosittelemme käyttämään suojapiirillä varustettuja Fenix ARB-L21 tai Fenix ARB-L18 sarjan ladattavia akkuparistoja.

  Pariston vaihto

  1. Kierrä paristokorkki auki.
  2. Laita akku / paristo plus-napa (+) edellä paristokoteloon.
  3. Kierrä paristokotelon korkki takaisin paikalleen.
  4. Testaa valaisimen toiminta.

  Alhaisen paristovarauksen varoitus

  Akun varauksen laskiessa, valaisin siirtyy asteittain automaattisesti alemmalle tehotilalle kunnes alin tehotila saavutetaan. Alhaisessa tehotilassa sivussa olevan painonapin LED-merkkivalo vilkkuu punaisena. Tämä muistuttaa käyttää lataamaan tai vaihtamaan akkupariston. Valaisin palaa niin kauan kun akkuparistossa riittää varausta.

  Huomio: toimii vain käytettäessä Fenix ARB-L21 sarjan 21700 ladattavia akkuparistoja ja Fenix ARB-L18 sarjan 18650 Li-ion ladattavia akkuparistoja.

  Automaattiset toiminnot

  Lämpötilavalvonta

  Valaisin lämpenee voimakkaasti kun sitä käytetään Turbo-tilassa pitkiä aikoja. Tämä on normaalia. Valaisimen lämpötilan noustessa yli 65°C, valaisimen tehoa alennetaan asteittain automaattisesti kunnes 800 lumenin tehotila saavutetaan. Lämpötilan laskiessa valaisin nostaa asteittain tehon takaisin Turbo-tilaan.

  Käyttö ja hoito

  • Älä pura valaisimen sinetöityä valaisinosaa. Valaisimen vaurioitumisvaara, takuun mitätöinti.
  •  Jos valaisinta ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot / akku, koska muuten on olemassa akkujen/pariston vuotamisvaara ja valaisimen vaurioitumisvaara.
  • Kierrä paristokorkin kierrekorkkia puolikierrosta auki, estääksesi valaisimen kytkeytymisen päälle kuljetuksen aikana.
  • Kun valitun käyttötilan paristojännite laskee riittävän alan, valaisin siirtyy automaattisesti asteittain alemmalle tehotilalle kunnes matala tehotila saavutetaan. Kun matala tehotila saavutetaan valaisin muistuttaa lataus tai pariston vaihtotarpeesta vilkuttamalla valoa 3 kertaa joka 5 minuutin välein. Valaisin palaa niin kauan kuin paristossa riittää virtaa.
  • Lataa akkuparisto täyteen vähintään neljän kuukauden välein säilyttääksesi sen toimintakunnon.
  • On täysin normaalia, että valaisimen O-rengastiiviste ja USB-latausportin suojatiiviste kuluvat käytön aikana. Mikäli tiivisteet ovat kuluneet, vaihda ne uuteen varmistaaksesi valaisimen vesitiiviys.
  • Puhdista säännöllisin välein valaisimen kontaktipinnat epäpuhtauksista, etenkin silloin mikäli valaisin välkkyy tai ei syty. Useat syyt voivat johtaa valaisimen vilkkumiseen tai toimimattomuuteen kuten
   Syy A: akku tulee ladata tai paristo vaihtaa
   Ratkaisu: lataa akku tai vaihda paristot. Varmista akun/pariston oikea asennussuunta.
   Syy B: Kierteet, PCB piirin pinta tai muut kontaktipinnat ovat likaantuneet
  • Ratkaisu: Puhdista kontaktipinnat nukkaamattoman liinan ja alkoholipitoisen puhdistusnesteen avulla.
  Mikäli et saa ongelmaa ratkaistua yllämainittujen toimenpiteiden avulla, ota yhteyttä jälleenmyyjään valaisimen korjaamiseksi tai vaihtamiseksi takuun puitteissa.

  Toimitussisältö

  HT18 valaisin, Fenix ARB-L21-5000U USB ladattava 21700 Li-ion akkuparisto, USB tyypin C-latausjohto, vyökotelo (pituus säädettävä), ALF-18 18650 paristoadapteri, punainen linssiadapteri, vihreä linssiadapteri, vaihdettava päätykytkimen suojakumi, rannehihna,  vaihdettava O-rengastiiviste, käyttöohje.

  Takuu

  Fenix takuu kattaa tuotteen työ- ja materiaalivirheet takuuajan puitteissa. Valaisimella on viiden (5) vuoden ja akulla yhden vuoden (1) takuu ostopäivämäärästä. Akulla on 1 vuoden takuu ostopäivämäärästä. Lue lisää takuuehdoista.

  Varoitus

  Älä suuntaa valoa koskaan suoraan kenenkään silmiin. Jos valonsäde osuu silmiin, silmät tulee sulkea tai pää kääntää poispäin valolähteestä. Tämä valaisin lämpenee voimakkaasti kun sitä käytetään pitkiä aikoja Turbo-tilassa.

  Kiitos, että olet valinnut laadukkaan Fenix tuotteen. Tässä käyttöohjeessa olevat käyttöä ja turvallisuutta koskevat ohjeet auttavat sinua hyödyntämään tuotetta mahdollisemman tehokkaasti. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Hävitä pakkausmateriaalit asianmukaisesti.

  Tuoteominaisuudet

  • Vakiovoimakkuusvalaisin - kyky säilyttää valovirta valitulla valoteholla ilman valotehon hiipumista paristojen ehtyessä
  • Valojärjestelmät: aluevalo (max 11000 lm - 410 m) ja kohdevalo (max 1000 lm – 640 m)
  • Max yhteisvalovoima 12000 lumenia, kantamatka 773 m
  • Supernopea USB C -lataus (tuki QC3, QC2 prokollille)
  • Näppäinlukko
  • Käyttö mahdollista myös 1 - 4 kpl 18650 Li-ion akulla
  • Jäljellä olevan virran ilmaisin
  • Varavirtapankkitoiminto
  • Koko: 154 x 80 x 51 mm
  • Paino: 500 g (ilman paristoja)
  • Pakkaus sisältää: Fenix LR40R hakulamppu x 1, ARB-L37-12000 Li-ion akkupaketti x 1, USB C -latauskaapeli x 1, valaisinkotelo x 1, rannehihna x 1, vaihdettava O-rengastiiviste x 1, käyttöohje

  Käyttö

  Käyttökytkimet
  Aluevalo: päälle/pois, tehotilan valinta aluevalotilaan, storbo ja SOS toiminnot
  Kohdevalo: päälle/pois ja tehotilan valinta kohdevalotilaan

  Päälle/Pois:
  Pidä jompaakumpaa käyttökytkintä pohjassa 0,5 s ajan käynnistääksesi valaisin tai vastaavasti sammuttaaksesi valaisin.

  Molempien käyttötilojen (kohde- tai aluevalotila) ollessa päällä pidä kohdevalotilan kytkintä pohjassa 1,2 sek sammuttaaksesi molemmat käyttötilat samanaikaisesti.

  Käyttötilojen toiminta

  1. Kohde- ja aluevalokäyttötiloja voidaan käyttää ja niiden kirkkautta säätää yhdessä tai erikseen. SOS- tai strobo-käyttötiloja ei voida käyttää yhdessä kohdevalotilan kanssa.
  2. Paina ja pidä aluevalotilan kytkintä pohjassa 0,5 sek ajan käynnistääksesi aluevalon. Tee sama toimenpide kohdevalotilan kytkimellä käynnistääksesi kohdevalotila.
  3. Missä tahansa aluevalon käyttötilassa voidaan kytkeä strobo-vilkku pitämällä käyttökytkintä pohjassa 1,2 sek ajan. Mikäli tässä tilassa käyttökytkinä painetaan lyhyesti uudelleen voidaan siirtyä SOS vilkkutilaan. Painamalla kytkintä uudestaan valaisin palaa viimeksi käytettyyn jatkuvan valon käyttötilaan.
  4. Strobo- tai SOS-tilassa painettaessa kohdevalotilan kytkintä voidaan palata viimeksi käytettyyn jatkuvan valon käyttötilaan.

  Tehotilan valinta

  Aluevalotila: valaisimen ollessa päällä voidaan eri kirkkaustiloja valita lyhyesti käyttökytkinä painamalla. Tehotilat vaihtuvat järjestyksessä: Eco > Matala > Keski > Korkea > Turbo.


  Kohdevalotila: valaisimen ollessa päällä voidaan eri kirkkaustiloja valita lyhyesti käyttökytkintä painamalla. Tehotilat vaihtuvat järjestyksessä: Matala > Keski > Korkea > Turbo.

  Näppäinlukko

  Valaisimen ollessa kiinni voidaan tällöin näppäinlukko kytkeä päälle pitämällä molempia käyttökytkimiä pohjassa 3 sek.ajan. Kun näppäinlukko on päällä valaisin vilkkuu kaksi kertaa himmeästi. Mikäli kytkimiä painetaan vilkkuu valo kaksi kertaa heikosti ilmoittaen näppäinlukon päällä olosta.

  Näppäinlukon poiskytkentä: pidä molempia käyttökytkimiä pohjassa 3 sek. ajan ja valaisin käynnistyy matalaan tehotilaan.

  Lampun lataaminen

  Lataaminen suoritetaan USB-C latausportista joka on valaisimen rungossa kumisen suojaläpän alla. Latauksessa voidaan käyttää QC3, QC2 pikalataus protokollia tai 5V virta adapteria. Latausportti tunnistaa pikalatauksen automaattisesti.

  Virtapankkitoiminto

  1. Rungon kumisen suojaläpän alla on suurempi USB-liitinportti johon mukana toimitettava latausjohto voidaan kytkeä. Painamalla jompaa kumpaa käyttökytkintä voidaan aloittaa lampun akun virran siirtäminen ulkopuoliselle laitteelle. Mikäli ulkopuolista laitetta ei havaita 8 sek. sisällä palautuu virran ulossyöttötoiminto valmiustilaan.
  2. Mikäli valaisin käynnistetään virtapankkitilassa käynnistyy virran ulossyöttötoiminto automaattisesti.
  3. Valaisin tunnistaa automaattisesti seuraavat pikalatausprotokollat: QC, PE tai 5 V ja aloittaa virran ulossyötön valitulla teholla.

  Huomio! virran purkutilassa vilkkuvat valaisimen siniset merkkivalot oikealta vasemmalle. Purkuvirtatilassa on käytössä vain valaisimen Eco ja Matala-tehotilat.

  Akun varaustilan ilmaisintoiminto

  Valaisimen ollessa kiinni ja painamalla tällöin jompaa kumpaa käyttökytkintä voidaan tarkastaa akun varaustilan taso. Näyttö kertoo varaustilan 8 sek. ajan.

  • Neljä sinistä LED-valoa: 100% - 80%
  • Kolme sinistä LED-valoa: 80% - 60%
  • Kaksi sinistä LED-valoa: 60% - 40%
  • Yksi sininen LED-valo: 40% - 20%
  • Yksi sininen vilkkuva LED-valo: 20% - 0%

  Huomio! ilmaisintoiminto toimii vain käytettäessä Fenix ARB-L37-12000 akkua.

  Akun vaihto

  1. Rungon kumisen suojaläpän alla on suurempi USB-liitinportti johon mukana toimitettava latausjohto voidaan kytkeä. Painamalla jompaa kumpaa käyttökytkintä voidaan aloittaa lampun akun virran siirtäminen ulkopuoliselle laitteelle. Mikäli ulkopuolista laitetta ei havaita 8 sek. sisällä palautuu virran ulossyöttötoiminto valmiustilaan.
  2. Mikäli valaisin käynnistetään virtapankkitilassa käynnistyy virran ulossyöttötoiminto automaattisesti.
  3. Valaisin tunnistaa automaattisesti seuraavat pikalatausprotokollat: QC, PE tai 5 V ja aloittaa virran ulossyötön valitulla teholla.

  Huomio! virran purkutilassa vilkkuvat valaisimen siniset merkkivalot oikealta vasemmalle. Purkuvirtatilassa on käytössä vain valaisimen Eco ja Matala-tehotilat.

  Paristosuositus

  TyyppiKokoJänniteSoveltuus
  Fenix ARB-37-12000
  18650
  3,6/3,7V
  Suositus
  Fenix ARB-L18-18650
  18650
  3,6/3,7V
  Soveltuu
  Ladattava (Li-ion)
  18650
  3,7V
  Soveltuu, noudata varovaisuutta
  Ei ladattava paristo CR123A
  CR123A
  3V
  Kielletty
  Ladattava paristo 1834018340
  3,7V
  Kielletty

  Huom! Älä sekoita erimerkkisiä, tyyppisiä, jännitteisiä paristoja sillä se saattaa vaurioittaa lamppua tai paristoja. Käytettäessä LI-Ion akkuja on noudatettava varovaisuutta ja käytettävä vain suojapiirillä varustettuja paristoja sillä väärinkäyttö voi johtaa akun palovaaraan tai räjähtämiseen sekä henkilö tai omaisuusvahinkoihin. Älä käytä mikäli epäilet akussa vikaa tai se on rikkoutunut.


  Automaattiset toiminnot

  Lämpötilavalvonta

  Tässä valaisimessa on kehittynyt suojajärjestelmä. Käytettäessä valaisimen keski-, korkea- tai turbo-tehotilaa valaisin lämpenee voimakkaasti. Tämä on normaalia. Tässä valaisimessa on ylikuumenemisen estävä suojapiiri joka laskee valaisimen tehoa kun lampun lämpötila saavuttaa 65 celsiusastetta seuraavasti:

  1. Kohde- ja aluevalotehotilojen molempien ollessa päällä lasketaan tehoa kunnes valotehoa on jäljellä 1000 lm.
  2. Kohde-ja aluevalotehotilojen molempien ollessa päällä alemmassa kuin korkeassa tehotilassa lasketaan tehoa kunnes valotehoa on jäljellä 1500 lm.

  Aikarajoitteinen tehotilan laskutoiminto

  Aikarajoitteinen tehotilan lasku käynnistetään silloin kun valaisimen Turbo-tehotila on ollut päällä 2 min tai mikäli korkea-tehotilan asetus on ollut päällä yli 5 min

  1. Mikäli korkea-tehotila on asetettu lasketaan valaisimen tehotilaa kunnes 1000 lm on savutettu.
  2. Mikäli käytetään alempaa tehotilaan kuin korkea lasketaan tehotilaa kunnes 1500 lm on saavutettu.

  Huomio! suojajärjestelmien tarkoitus on suojata valaisinta mahdollisen ylikuumenemisen aiheuttamilta vaurioita ja parantaa käyttäjäkokemusta.

  Alhaisen paristojännitteen ilmaisintoiminto

  Valaisimen akkujen jännitteen laskiessa valaisin on ohjelmoitu automaattisesti laskemaan tehoasetusta portaittain seuraavaksi alemmalle tehotasolle tehotasotaulukon mukaisesti. Tehoasetuksia lasketaan siihen asti kunnes Eco-tehotasotila saavutetaan. Eco-tehotasotilan saavutettua vilkkuu paristojen ilmaisintoiminnon sininen LED-valo merkkinä akun lataus-tai vaihtotarpeesta. Valaisimen valoteho pyritään pitämään yllä pienimmässä tehotila-asetuksessa mahdollismman kauan ja siihen asti kunnes akkujen varaus on ehtynyt tai valaisimen suojapiiri aktivoituu ja sammuttaa lampun virran täysin ehtyessä.

  *) edelläkuvatut ilmaisintoiminnon asetukset toimivat vain 18650 Li-Ion tyypin akkujen kanssa

  Käyttö ja hoito

  • Älä pura valaisimen sinetöityä valaisinosaa. Valaisimen vaurioitumisvaara, takuun mitätöinti.
  • Suosittelemme käyttämään vain laadukkaita paristoja
  •  Jos valaisinta ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot / akku, koska muuten on olemassa akkujen/pariston vuotamisvaara ja valaisimen vaurioitumisvaara.
  • Käytä lampun näppäinlukkoa tai irroita paristot lampun kuljetuksen tai säilyttämisen aikana. Näin estät lampun vahingossa käynnistymisen.
  • Lataa Li-Ion akut joka neljäs kuukausi pitääksesi akun toimintakuntoisena.
  • Lampussa voidaan käyttää myös 1-4 kpl tyypin 18650 Li-Ion akkuja poikkeus-ja hätätilanteissa (huom! Turbo-toiminto ei välttämättä aktivoidu kaikissa tilanteissa johtuen akkujen alhaisesta virtamäärästä). Aseta akkujen + napa kohti valaisinosaa ja kierrä paristokorkki kiinni. Huomioi, että käyttöajat saattavat erota taulukossa ilmoitetusta johtuen akkujen luku- ja niiden virtamäärästä.
  • On täysin normaalia, että valaisimen O-rengastiiviste ja USB-latausportin suojatiiviste kuluvat käytön aikana. Mikäli tiivisteet ovat kuluneet, vaihda ne uuteen varmistaaksesi valaisimen vesitiiviys.
  • Puhdista säännöllisin välein valaisimen kontaktipinnat epäpuhtauksista, etenkin silloin mikäli valaisin välkkyy tai ei syty. Useat syyt voivat johtaa valaisimen vilkkumiseen tai toimimattomuuteen kuten
   Syy A: akku tulee ladata tai paristo vaihtaa
   Ratkaisu: lataa akku tai vaihda paristot. Varmista akun/pariston oikea asennussuunta.
   Syy B: Kierteet, PCB piirin pinta tai muut kontaktipinnat ovat likaantuneet
  • Ratkaisu: Puhdista kontaktipinnat nukkaamattoman liinan ja alkoholipitoisen puhdistusnesteen avulla.
  • Mikäli et saa ongelmaa ratkaistua yllämainittujen toimenpiteiden avulla, ota yhteyttä jälleenmyyjään valaisimen korjaamiseksi tai vaihtamiseksi takuun puitteissa.

  Varoitus

  Tämä valaisin on erittäin tehokas valon lähde ja sen ohjeen vastainen käyttö voi aiheuttaa sokaisun vaaran tai jopa silmävaurion vaaran. Älä koskaan osoita ketään ihmisiä tai eläimiä suoraan silmiin välttääksesi vakavan vaurion tai onnettomuuden. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä myyjään tai tuotteen maahantuojaan.

  Toimitussisältö

  LR40R käsivalaisin, Fenix ARB-L37-12000 ladattava Li-Ion akkupaketti, USB tyypin C-latauskaapeli, hihna, säilytyskotelo, vaihdettava O-rengastiiviste, käyttöohje, takuukortti.

  Fenix takuu

  Fenix takuu kattaa tuotteen työ- ja materiaalivirheet takuuajan puitteissa. Valaisimella on viiden (5) vuoden ja akulla yhden vuoden (1) takuu ostopäivämäärästä. Lue lisää takuuehdoista.

  Varoitus

  Tämä valaisin on erittäin tehokas valon lähde ja sen ohjeen vastainen käyttö voi aiheuttaa sokaisun vaaran tai jopa silmävaurion vaaran. Älä suuntaa valoa koskaan suoraan kenenkään silmiin. Jos valonsäde osuu silmiin, silmät tulee sulkea tai pää kääntää poispäin valolähteestä. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä myyjään tai tuotteen maahantuojaan.

  Maahantuojan tiedot

  Delotec Oy – Fenix Nordics, Ahjokatu 13, 40320 JYVÄSKYLÄ, 014 337 9460 info@fenixvalaisimet.fi, www.fenixvalaisimet.fi.

  Kiitos, että olet valinnut laadukkaan Fenix tuotteen. Tässä käyttöohjeessa olevat käyttöä ja turvallisuutta koskevat ohjeet auttavat sinua hyödyntämään tuotetta mahdollisemman tehokkaasti. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Hävitä pakkausmateriaalit asianmukaisesti.

  Tuoteominaisuudet

  • Sisältää suurikapasiteettisen Fenix ARB-L21-5000U USB tyypin C-ladattavan 21700 Li-ion akkupariston.
  • Yhteensopiva myös tavanomaisen 18650 Li-ion ladattava akkupariston kanssa.  Huom: ALF-18 sovitinta (sisältyy) tulee käyttää yhdessä 18650 akkupariston kanssa.
  • Iskukärki ruostuattomasta teräksekssä jossa kolme volframiteräksistä iskunastaa.
  • Vakiovoimakkuusvalaisin.
  • Alhaisen paristojännitteen ilmaisin.
  • Käänteisen paristopolarisaation suojaus suojaa valaisinta väärin asennetuilta paristoilta.
  • Pyörimätön ja pitävä runkokuviointi.
  • Välitön valotehon tuotto hetkellisen käytön kytkimestä.
  • Yksinkertainen tehotilojen vaihto sivukytkimestä.
  • Valmistettu kestävästä A6061-T6 alumiinista.
  • Laadukas tyypin HAIII kova-anodisoitu, kulutusta kestävä pinnoite.
  • Kovakarkaistu, heijastamattomaksi käsitelty tummumaton lasilinssi.
  • Mitat: 150 mm x 40 x 25,4 mm.
  • Paino: 150 g (ei sisällä paristoa).

  Käyttökytkimet

  Valaisimen päätykytkin on tyypiltään taktinen, hetkellisen käytön mahdollistava painonappikytkin. Valaisimen sivukytkimestä vaihdetaan kirkkaustiloja.

  PÄÄLLE/POIS PÄÄLTÄ
  Kevyt painallus - hetkellisen käytön käyttötila (taktinen)

  Paina kevyesti päätykytkimestä (ei pohjaan painallusta) ja valaisin kytkeytyy päälle niin kauan kuin kytkintä painetaan. Napin vapautus sammuttaa valaisimen.

  Pohjaan painallus
  Paina päätykytkin pohjaan saakka jolloin valaisin palaa jatkuvasti. Napin painallus uudelleen sammuttaa valaisimen.

  Kirkkaustilojen käyttö

  Valaisimen ollessa päällä, paina sivukytkimestä siirtyäksesi eri kirkkaustiloihin seuraavassa kiertävässä järjestyksessä: Turbo → Matala → Keski → Korkea.

  Strobo-vilkkutila

  Valaisimen ollessa päällä, paina ja pidä sivukytkintä pohjassa 0,8 sek siirtyäksesi strobo-vilkkutilaan. Tässä valaisimessa on tehokas vaihtuvataajuuksinen strobo-vilkku joka vaihtaa taajuuttaa 6Hz ja 15hz välillä kahden sekunnin välein.

  Viimeisen käyttötilan muistitoiminto

  Tässä valaisimessa on viimeksikäytetyn tehotilan muistitoiminto. Valasin käynnistyy aina viimeksi käytetyssä tehotilassa kun se kytketään päälle (ei strobo-tila).

  Automaattiset toiminnot

  Lämpötilavalvonta

  Valaisin lämpenee voimakkaasti kun sitä käytetään Turbo-tilassa pitkiä aikoja. Tämä on normaalia. Valaisimen lämpötilaa lasketaan automaattisesti ja valaisin siirtyy turbo-tilasta tehotilaan kun sitä on käytetty turbo-tilassa 15 minuuttia. Kun lämpötila on laskenut, voidaan turbo-tila kytkeä uudestaan päälle.

  Paristosuositus

  TyyppiKokoJänniteSoveltuus
  Fenix ARB-L21 sarja
  21700*3,6V
  Suositus
  Fenix ARB-L18 sarja
  18650*
  3,6V
  Soveltuu

  1. Fenix ALF-18 akkusovitinta on käytettävä kun valaisinta käytetään 18650 Li-ion akkuparistoilla.
  2. Ei ole suositeltavaa käyttää CR123A paristoja tai 16340 akkuparistoja.

  *18650/21700 Li-ion akut ovat erityisen tehokkaita ammattikäyttöön tarkoitettuja virtalähteitä ja tämän vuoksi niitä tulee käsitellä noudattaen erityistä varovaisuutta. Laadukkaat suojausominaisuuksilla varustetut akut vähentävät akkujen oikosulku, vaurioitumis- ja räjähdysvaaraa. Suosittelemme käyttämään suojapiirillä varustettuja Fenix ARB-L21 tai Fenix ARB-L18 sarjan ladattavia akkuparistoja.

  Pariston vaihto

  1. Kierrä paristokorkki auki.
  2. Laita akku / paristo plus-napa (+) edellä paristokoteloon.
  3. Kierrä paristokotelon korkki takaisin paikalleen.
  4. Testaa valaisimen toiminta.

  Käyttö ja hoito

  • Älä pura valaisimen sinetöityä valaisinosaa. Valaisimen vaurioitumisvaara, takuun mitätöinti.
  •  Jos valaisinta ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot / akku, koska muuten on olemassa akkujen/pariston vuotamisvaara ja valaisimen vaurioitumisvaara.
  • Kierrä paristokorkin kierrekorkkia puolikierrosta auki, estääksesi valaisimen kytkeytymisen päälle kuljetuksen aikana.
  • Kun valitun käyttötilan paristojännite laskee riittävän alan, valaisin siirtyy automaattisesti asteittain alemmalle tehotilalle kunnes matala tehotila saavutetaan. Kun matala tehotila saavutetaan valaisin muistuttaa lataus tai pariston vaihtotarpeesta vilkuttamalla valoa 3 kertaa joka 5 minuutin välein. Valaisin palaa niin kauan kuin paristossa riittää virtaa.
  • Lataa akkuparisto täyteen vähintään neljän kuukauden välein säilyttääksesi sen toimintakunnon.
  • On täysin normaalia, että valaisimen O-rengastiiviste ja USB-latausportin suojatiiviste kuluvat käytön aikana. Mikäli tiivisteet ovat kuluneet, vaihda ne uuteen varmistaaksesi valaisimen vesitiiviys.
  • Puhdista säännöllisin välein valaisimen kontaktipinnat epäpuhtauksista, etenkin silloin mikäli valaisin välkkyy tai ei syty. Useat syyt voivat johtaa valaisimen vilkkumiseen tai toimimattomuuteen kuten
   Syy A: akku tulee ladata tai paristo vaihtaa
   Ratkaisu: lataa akku tai vaihda paristot. Varmista akun/pariston oikea asennussuunta.
   Syy B: Kierteet, PCB piirin pinta tai muut kontaktipinnat ovat likaantuneet
  • Ratkaisu: Puhdista kontaktipinnat nukkaamattoman liinan ja alkoholipitoisen puhdistusnesteen avulla.
  Mikäli et saa ongelmaa ratkaistua yllämainittujen toimenpiteiden avulla, ota yhteyttä jälleenmyyjään valaisimen korjaamiseksi tai vaihtamiseksi takuun puitteissa.

  Toimitussisältö

  TK22 UE valaisin, Fenix ARB-L21-5000U USB tyypin C ladattava Li-ion akkuparisto, USB tyypin C-latauskaapeli, klipsikiinnike, rannehihna, vyökotelo, vaihdettava O-rengastiiviste, ALF-18 paristosovitin, käyttöohje

  Takuu

  Fenix takuu kattaa tuotteen työ- ja materiaalivirheet takuuajan puitteissa. Valaisimella on viiden (5) vuoden ja akulla yhden vuoden (1) takuu ostopäivämäärästä. Lue lisää takuuehdoista.

  Varoitus

  Älä suuntaa valoa koskaan suoraan kenenkään silmiin. Jos valonsäde osuu silmiin, silmät tulee sulkea tai pää kääntää poispäin valolähteestä.

  Lisätarvikkeet

  TyyppiMalli
  21700 ladattava akkuparistoFenix ARB-L21-5000U
  18650 ladattava akkuparistoFenix ARB-L18-3500U
  ValonhajoitinlinssiAOT-M
  LiikennekartioAOT-L
  SuodinadapteriAOF-L
  PyörätankokiinnitinALB-10
  VyöklipsikiinnitinAB02

  Kiitos, että olet valinnut laadukkaan Fenix tuotteen. Tässä käyttöohjeessa olevat käyttöä ja turvallisuutta koskevat ohjeet auttavat sinua hyödyntämään tuotetta mahdollisemman tehokkaasti. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Hävitä pakkausmateriaalit asianmukaisesti.

  Valaisimen käyttö

  KOHDEVALO
  Paina ja pidä pohjassa kohdevalokytkintä 0,5 sek. käynnistääksesi kohdevalotila.
  Voit vaihtaa valon kirkkausasetusta painamalla kohdevalotilan kytkintä lyhyesti. Valon kirkkaustilat vaihtuvat järjestyksessä Matala → Keski → Korkea → Turbo.

  HAJAVALO
  Paina ja pidä pohjassa hajavalotilaa 0,5 sek. käynnistääksesi hajavalon.
  Voit vaihtaa valon kirkkausasetusta painamalla hajavalon kytkintä lyhyesti. Valon kirkkaustilat
  vaihtuvat järjestyksessä Eko → Matala → Keski → Korkea.

  Viimeisen käyttötilan muisti

  Tämä valaisin tallentaa muistiin viimeksi käytetyn valon kirkkaustilan. Kun valaisin sammutetaan ja laitetaan uudestaan päälle on viimeksi käytetty tehotila käytössä.

  Punavalo

  Valon ollessa sammutettuna paina käyttökytkintä yhden kerran käynnistääksesi punavalo. Tilat vaihtuvat seuraavassa kiertävässä järjestyksessä: Punainen eko → Punainen vilkku → Sulje.

  Pariston varaustilan ilmaisin

  Valaisimen ollessa kiinni paina lyhyesti käyttökytkintä nähdäksesi akun varaustilan 3 sekunnin ajan.

  1. Aluevalotila valo vilkkuu: paristossa on virtaa yli 70%
  2. Aluevalotila ja punainen valo vilkkuu vuorotellen: paristossa on virtaa 30 - 70%
  3. Vilkkuva punainen valo: paristossa on virtaa alle 30%

  Huomio! Mikäli punainen valo vilkuu valaisimen päällä ollessa on tämä merkkinä siitä, että pariston varaustila on kriittinen. Ole hyvä Ja lataa viipymättä akkuparisto tai vaihda paristo.

  Lataus

  1. Avaa pölysuojakansi ja aseta mikro-USB latauskaapeli latausporttiin.
  2. Paristokotelon punainen latauksen merkkivalo syttyy merkkinä latauksesta.
  3. Latauksen merkkivalo vaihtuu vihreäksi kun lataus on päättynyt.
  4. Poista latausjohto ja sulje pölysuojakansi.

  Huomio! Lataustoiminto toimii vain ladattaessa 18650 Li-Ion akkuja.

  Älykäs ylilämpeämisen suojatoiminto

  Valaisin tuottaa paljon lämpöä toimiessaan korkeilla tehoasetuksilla (tämä on normaalia). Valaisimessa on ylikuumenisen estävä suojapiiri joka toimii Jotta liiallista kuumenemista voidaan välttää:

  1. Valaisimen lämpötilan ylittäessä  65℃ tai yli säätää valaisin automaattisesti tehotila-asetusta alemmalle tasolle välttääkseen ylikuumenemisen.
  2. Kun valaisimen lämpötila jäähtyy palaa valaisin aiempaan tehotilaan mikäli akun varaustila sen sallii.
  3. Mikäli toimintojen aikana on pakollista käyttää viipymättä lampun suurinta tehoa voidaan se ottaa käyttöön painamalla toimintoa vastaavaa käyttöpainiketta.

  Paristosuositus

  TyyppiKokoJänniteSoveltuus
  Fenix ARB-L18 sarja
  18650
  3,6V/3,7V
  Suositus
  Ei ladattava paristo (Lithium)
  CR123A
  3V
  Soveltuu
  Ladattava akkuparisto (Li-ion)
  16340
  3,7V
  Ei sovellu
  Ladattava akkuparisto (Li-ion)
  18650
  3,6/3,7V
  Soveltuu, noudata varovaisuutta
  Ladattava akkuparisto (LiFePO4)
  16340
  3,2V
  Ei sovellus
  Ladattava akkuparisto (LiFePO4)
  186503,2V
  Soveltuu

  *18650 Li-ion akut ovat erityisen tehokkaita ammattikäyttöön tarkoitettuja virtalähteitä ja tämän vuoksi niitä tulee käsitellä noudattaen erityistä varovaisuutta. Laadukkaat suojausominaisuuksilla varustetut akut vähentävät akkujen oikosulku, vaurioitumis- ja räjähdysvaaraa. Suosittelemme käyttämään suojapiirillä varustettuja Fenix ARB-L18 sarjan akkuja.

  Akun/pariston vaihto

  1. Kierrä paristokorkki auki.
  2. Laita akku / paristo plus-napa (+) edellä paristokoteloon.
  3. Kierrä paristokotelon korkki takaisin paikalleen.
  4. Testaa valaisimen toiminta.

  Otsapannan asennus

  Asenna otsapanta valaisimeen pujottamalla pannan solki lampun kiinnityslenkkien läpi ja jonka jälkeen hihnan toinen pää pannan soljen läpi kääntäen tämän jälkeen soljen pää hihnaan pujottamalla hihna soljen keskiosan läpi.

  Käyttö ja hoito

  • Älä pura valaisimen sinetöityä valaisinosaa. Valaisimen vaurioitumisvaara, takuun mitätöinti.
  •  Jos valaisinta ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot / akku, koska muuten on olemassa akkujen/pariston vuotamisvaara ja valaisimen vaurioitumisvaara.
  • Kierrä paristokorkin kierrekorkkia puolikierrosta auki, estääksesi valaisimen kytkeytymisen päälle kuljetuksen aikana.
  • Lataa akkuparisto täyteen vähintään neljän kuukauden välein säilyttääksesi sen toimintakunnon.
  • On täysin normaalia, että valaisimen O-rengastiiviste ja USB-latausportin suojatiiviste kuluvat käytön aikana. Mikäli tiivisteet ovat kuluneet, vaihda ne uuteen varmistaaksesi valaisimen vesitiiviys.
  • Puhdista säännöllisin välein valaisimen kontaktipinnat epäpuhtauksista, etenkin silloin mikäli valaisin välkkyy tai ei syty. Useat syyt voivat johtaa valaisimen vilkkumiseen tai toimimattomuuteen kuten
   Syy A: akku tulee ladata tai paristo vaihtaa
   Ratkaisu: lataa akku tai vaihda paristot. Varmista akun/pariston oikea asennussuunta.
   Syy B: Kierteet, PCB piirin pinta tai muut kontaktipinnat ovat likaantuneet
  • Ratkaisu: Puhdista kontaktipinnat nukkaamattoman liinan ja alkoholipitoisen puhdistusnesteen avulla.
  • Mikäli et saa ongelmaa ratkaistua yllämainittujen toimenpiteiden avulla, ota yhteyttä jälleenmyyjään valaisimen korjaamiseksi tai vaihtamiseksi takuun puitteissa.

  Toimitussisältö

  HP25R otsalamppu x 1, Fenix 18650 2600 mAh ladattava akku x 1, micro USB -kaapeli x 1, otsa- ja päälakinauha x 1, vaihdettava O-rengastiiviste x 1, käyttöohje.

  Takuu

  Fenix takuu kattaa tuotteen työ- ja materiaalivirheet takuuajan puitteissa. Valaisimella on viiden (5) vuoden ja akulla yhden vuoden (1) takuu ostopäivämäärästä. Lue lisää takuuehdoista.

  Varoitus

  Älä suuntaa valoa koskaan suoraan kenenkään silmiin. Jos valonsäde osuu silmiin, silmät tulee sulkea tai pää kääntää poispäin valolähteestä.