Hanna Rosti tutkii Kenian vuoristometsien yönisäkkäitä, puutamaaneja ja pikkugalagoja. Öisessä metsässä käytetään vain punaista valoa, sillä sitä eläimet eivät näe, ja jatkavat elämäänsä tutkijoista välittämättä. Nämä eläimet ovat todennäköisesti vielä tieteelle kuvaamattomia lajeja. Puutamaanit ovat norsujen puussa eläviä sukulaisia, joita vain Hanna Rosti on voinut kuvata käsivaraisella kameralla. Pikkugalagot ovat pieniä, noin oravan kokoisia kädellisiä. Molemmat lajit ovat äärettömän arkoja ja lähes sukupuuttoon kuolleita. 

Eläimet eivät näe punaista valoa, ja siksi käytämme ainoastaan punaista valoa.


Tutkimuksen tarkoituksena on pelastaa nämä lajit sukupuutolta ja suojella Afrikan viimeisiä alkuperäismetsiä. Tutkimuksella on positiivisia vaikutuksia ilmastonsuojelulle, maaperänsuojelulle, paikallisten ihmisten elämien parantamiselle ja samalla tuhansien lajien suojelulle. Lisää tutkimuksesta voi lukea sivustolta https://animalstaita.com/

Hanna käyttää Fenix TK25 RED ja Fenix HT18 taskulamppuja. Suunnitelmissa on myös käyttää yökuvauksissa Fenix TK25IR valoa, videokuvauksen apuna.


Kuva: Hannan Fenix-lamput ja tarvikkeet